23948sdkhjf

Verdens største lakseanlæg får lækker kontorstemning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Hav Line Processings kontorområde i Hirtshals er designet med slidstærke LVT-gulve i helt naturtro trælook.

Hirtshals Havn er blevet base for verdens største lakseanlæg, som samlet set løber op i omkring 800 mio. norske kr. Hav Line Processing har nemlig slået dørene op for en helt ny 17.000 kvadratmeter lakseterminal, der er projekteret og opført af KAAS Byggeindustri. Her forarbejdes og pakkes laks, som forinden er slagtet om bord på det helt nye hybridskib Norwegian Gannet undervejs på turen fra Norge til Danmark.

Konceptet med slagtning af laks til havs og efterfølgende håndtering og pakning på land udgør en radikal nytænkning af hele fremstillingsprocessen fra fangst til levering i frysediskene ude hos forbrugerne. Alene brugen af Norwegian Gannet ventes at spare omkring 7000 lastvognlæs transportkørsel af norsk laks om året og vil samtidig sikre forbrugerne endnu friskere fisk, idet der spares over 40 timers transport fra fangst til levering.

- De ændrede processer betyder, at den totale miljøbelastning fra den enkelte laks reduceres markant. Samtidig får forbrugerne bedre produkter med en højere kvalitet og længere holdbarhed, fortæller teknisk chef Jan Christiansen fra Hav Line Processing.

LÆS OGSÅ: Sådan reducerer du faldrisici i køkkenområderne

Vinylfliser ligner træplanker til forveksling

Pakke- og distributionsterminalen på Hirtshals Havn omfatter ud over de tekniske faciliteter ca. 1000 kvadratmeter kontor-, møde- og administrationslokaler. Her har lidt over 50 mennesker deres daglige gang og skal være med til at sikre, at alt går rigtigt for sig i det, der ventes at udvikle sig til et nordisk knudepunkt for lakseindustrien.

Dermed er der også stor daglig trafik rundt til fods mellem kontorer, mødelokaler, konferencerum og de øvrige velfærdsfaciliteter i bygningen. Det stiller ikke kun høje krav til gulvenes slidstyrke, men også til trinstøjsreduktion og rengøringsvenlighed. 

Alle 875 kvadratmeter gulve i kontor- og administrationsområderne på nær toiletter og baderum er derfor belagt med Altro Ensemble™ LVT-gulve i trælook og med 15 dB trinstøjsreduktion. Adm. direktør og projektleder Heine Gjerløv fra KAAS Byggeindustri, som er specialister i stålkonstruktioner til erhvervsbyggerier, uddyber om valget af denne gulvløsning i lakseterminalen: 

- Slidstyrke og hygiejne var vigtige parametre gennem hele bygningen og ikke kun i de områder, hvor laksen håndteres. Her har vi gode erfaringer med Altro Ensemble, som også er nemt at arbejde med under installationen. Systemet består af fliser, som kan fjernes igen enkeltvist, hvis gulvet fx skal repareres. Det gør, at det også er meget nemt at vedligeholde.

LÆS OGSÅ: Lækre gulve, der føles og ser helt naturlige ud

Han suppleres af Jan Christiansen fra Hav Line Processing, som fortæller, at vinylflisernes trælook er så naturtro, at virksomhedens QC-ansvarlige i første omgang troede, at gulvene faktisk var lavet af træ:

- Hun kunne ikke forstå, hvordan vi skulle kunne få trægulve gjort ordentligt rent. Derfor blev hun lettet, da hun fandt ud af, at fliserne er lavet af vinyl, selv om de til forveksling ligner træplanker. Vi har på den måde fået gulve, som både funktionelt lever op til de tekniske krav og designmæssigt er med til at skabe den rigtige stemning i lokalerne. Optimale rammer er jo afgørende for, at arbejdspladsen fungerer godt i det daglige, siger han.

Bortset fra Altro LVT-gulvene er der i projektet anvendt 240 kvadratmeter Altro sikkerhedsgulve på de to toiletter og baderum. Ud over at give høj slidstyrke reducerer sikkerhedsgulvene risikoen for at glide eller falde til en ud af en million gennem hele levetiden i disse kritiske områder.

LÆS OGSÅ: Sikkerhedsgulve giver cirkulær økonomi et trygt ståsted

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109