23948sdkhjf

Hybridvarme - en effektiv energiløsning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kosan Gas a/s

Et skift fra olie til LPG og en hybridvarmeløsning har reduceret Grenaa Boligforenings energiforbrug og givet en mere miljøvenlig og fremtidssikret løsning.

Grenaa Andelsboligforening drifter og udlejer 600 almene boliger blandt andet til afdelinger i Fjellerup og Bønnerup Strand. Her har svigtende dieselgeneratoranlæg og ustabile olieleverancer betydet kolde boliger og dyre nødløsninger de seneste år.

I Fjellerup og Bønnerup Strand er kolde boliger nu fortid. De to afdelinger har skiftet de gamle olieanlæg ud med LPG-drevet hybridvarme og dermed en fremtidssikret energiløsning til de mange boliger.

Gasdrevet mini-kraftvarmeanlæg
Da det gamle dieselgeneratoranlæg i Fjellerup for alvor viser tegn på nedslidning, ønsker boligforeningen et varmeanlæg, som både er mere driftssikkert, økonomisk og energioptimeret/klimavenligt.

Foreningen vælger en hybridvarmeløsning med det dansk producerede og gasdrevne minikraft-varmeanlæg fra EC Power (MKV-anlæg) kombineret med varmepumpe. Som en del af samarbejdet mellem EC Powers og Kosan Gas leverer Kosan Gas en nedgravet gastank-løsning.

– Kombinationen af en god driftsøkonomi, professionel rådgivning fra EC Power og Kosan Gas samt den medfinansiering, som Kosan Gas har været villig til, har været styrende for vores valg af gasleverandør, siger Jens Holt Poulsen, driftschef i Grenaa Andelsboligforening.

Hybridløsning minimerer energiforbruget
Mini-kraftvarmeanlæggets gasdrevet generator producerer el og varme og er kombineret med en varmepumpe, der også leverer varme til bl.a. brugsvand og gulvvarme.

Når der er et lavt standby forbrug i boligerne, kører MKV-anlægget ikke. Men med varmepumpen øges standby forbruget, og MKV-anlægget går i gang og producerer billig strøm til varmepumpen. At kombinere et mini-kraftvarmeanlæg med en varmepumpe er en god løsning, fordi der således kan produceres netop den mængde elektricitet, der er brug for. Det betyder en meget høj energiudnyttelse og god driftsøkonomi. 

– Med denne hybridløsning minimerer vi energiforbruget ved at udnytte energien bedst muligt på det pågældende tidspunkt. Samtidig har hybridløsningen en miljømæssig gevinst, siger Jens Holt Poulsen.

Læs mere om hybridløsningen i Grenaa

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kosan Gas a/s

Hasselager Centervej 19-21
8260 Viby J
Danmark
Kosan Gas a/s

Send til en kollega

0.094