23948sdkhjf

En facade i trædesign transformerer en kedelig fabrik

| Medlemsnyhed | Indrykket af Rockpanel

Facadebeklædning med et let og levende udtryk

EromesMarko, en virksomhed i Holland der designer innovative uddannelsesmiljøer.  Fabrikken i Wijchen, der ligger ved siden af hovedkontoret, blev opført i 1967. Fabriksbygningen har i år gennemgået en totalrenovering med bæredygtighed som nøglefaktor – både indvendigt og udvendigt.

En iøjnefaldende facade og indgang i trædesign
Det første man lægger mærke til, er den nye hovedindgang: et 12 meter højt glasstårn under et galleri med træbjælker, som gør bygningen meget indbydende. Arkitekt Martijn de Waal, DUAL arkitekter: "Kontordelen i den nye bygning strækker sig over hele gadens bredde. Den helt gennemsigtige front, der fungerer som kontor og showroom, er cirka 200 meter lang. Det er helt unikt for en fabrik i Holland."

Facadebeklædning med et levende og varmt udtryk
Til den nye facade blev De Waal inspireret af det nye boligkompleks Eltheto i Rijssen. "Vi drømte om at skabe et varmt og levende udtryk og vi ønskede en facade bygget op af ”træstrimler”. Men for en erhvervsbygning ville det kræve for meget vedligeholdelse. Det ville blive for dyrt med aluminiumslameller. Så faldt vi over bygningen i Rijssen, hvor arkitekten skabte en facade ved hjælp af Rockpanel-facadeplader i en lodret orienteret lamelstruktur. Det var nøjagtigt hvad vi ledte efter."

Skræddersyet trædesign til facader
"Vi fortalte Rockpanel om vores ønsker og besluttede at anvende facadeplader fra Woods-serien. Pladerne, der er lavet af komprimeret stenuld, er bæredygtige og vedligeholdelsesfrie, og det var ikke noget problem at få dem i den rigtige størrelse. Alligevel var der et problem for os: farven. Efter at have talt med Rockpanel om det, fandt vi ud af, at de kan levere Woods-facadeplader i stort set alle RAL- eller NCS-farver. Inden for få uger havde vi vores egne skræddersyede Rockpanel Woods-plader med et træmønster i en unik farve, baseret på en prøve af ægte træ, vi leverede til dem. Man kan næsten ikke skelne facaden fra ægte træ, og den er lige så bæredygtig som en stenfacade." 

-          Læs mere om Rockpanel Woods eller bestil en håndprøve

-          Kontakt Rockpanel for at høre mere

Rockpanel er en del af ROCKWOOL gruppen

Medlemsnyhed

Indrykket af
Rockpanel

Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Danmark
Rockpanel

Billeder & videoer

Rockpanel WoodsRockpanel WoodsRockpanel Woods

Send til en kollega

0.113