23948sdkhjf

Smart teknologi gør luftkanaler vedligeholdelsesfri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fabricair A/S

Konventionelle metalkanaler og klassiske tekstilkanaler skal rengøres med jævne mellemrum for at sikre et godt indeklima. Laserperforering kan gøre FabricAir tekstilkanaler stort set vedligeholdelsesfri.

Aspekter der påvirker det ideelle indeklima

Når du skal vælge mellem tekstilkanaler og stålkanaler til indblæsning af kold, varm  og / eller frisk luft, er der mange aspekter, der skal overvejes for at sikre det ideelle indeklima. Luftfordeling og vedligeholdelsesintervaller repræsenterer de største forskelle mellem stål- og tekstilbaserede teknologier.

Forskellige interessenter har forskellige perspektiver på beslutningen; Facility Manageren sigter mod at minimere vedligeholdelse, brugerne ønsker et sundt og behageligt indeklima, og ejeren ønsker at spare penge på installationsomkostninger såvel som driftsomkostninger. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige luftfordelingsløsning, uanset om det er en i en ny bygning eller et renoveringsprojekt – en løsning, der imødekommer alle interessenter.

Myte aflivet: Stålkanaler skal også rengøres!

Det er en generel misforståelse, at stålkanaler ikke behøver at blive rengjort så ofte som traditionelle tekstilkanaler. Fra ydersiden kan kanalen se ren ud, men indersiden af en metalkanal er en yngleplads for mug, skimmel og bakterier. Støv og luftbårne partikler sætter sig inde i kanalen, og overfladekondens skaber tilstrækkelig fugtighed til, at mikrober, som skimmel, stortrives inde i en metalkanal. Derfor bør stålkanaler i den grad rengøres.

Rengøring af en stålkanal er dyrt og vanskeligt, men når det ikke gøres, forværres indeklimaet over tid. Skimmelsvamp og andre skadelige mikrober kan påvirke sundheden for dem, der arbejder i opholdszonen, men kanalens uhygiejniske tilstand bemærkes ofte ikke, før der opstår lugt, og indeklimaet er blevet dårligt.

Når man bruger klassiske tekstilkanaler, er støvopsamlingskapaciteten (”duct holding capacity” / DHC) ofte et beslutningsparameter, men med laserperforeringsteknologi kan FabricAir-kanaler gøres luftteknisk vedligeholdelsesfri, hvilket gør DHC ubetydelig.

Vedligeholdelsesfri tekstilkanaler

Det bedste indeklima opnås, når et luftfilter renser luften ved indtaget og luftfordelingsmønsteret optimeres til rummet. Dette sker gennem designet af det skræddersyede tekstilsystem.

Ved hjælp af mikroperforering som enten primær eller sekundær flowmodel, vil alle de partikler, der går gennem forfilteret, fortsætte med luftstrømmen ud af kanalen i stedet for at ophobe sig på indersiden af kanalen.

En luftkanal bør ikke bruges som et ekstra filter. Akkumulering af støv og mikrober inde i kanalen fører til kortere vedligeholdelsesintervaller, uanset om kanalen er fremstillet af stål eller tekstil, men ved hjælp af mikroperforerede tekstilkanaler kan luftfordelingsystemet blive luftteknisk vedligeholdelsesfrit.

Læs mere om vedligeholdelsesfri tekstilkanaler på www.fabricair.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fabricair A/S

Islandsvej 3
4681 Herfølge
Danmark
Fabricair A/S

Send til en kollega

0.093