23948sdkhjf

Tilbygningsæraen er over os - træ er det optimale materiale

| Medlemsnyhed | Indrykket af Metsä Wood

Træets naturlige kvaliteter – lethed og styrke – har mange fordele for både individuelle entreprenører og samfund, som oplever kraftig urbanisering.

Ifølge eksperter er tilbygning et af de områder inden for byggeri med træelementer og -moduler, der har størst potentiale. Træmaterialer såsom Metsä Woods Kerto® LVL (lamineret tømmerfiner) gør byggeriet hurtigt, let og miljøvenligt.

Vores eksisterende bymiljø gennemgår en renoveringsæra. Behovet for at renovere bygningers servicesystemer såsom kloakering og ventilation er en bemærkelsesværdig drivkraft bag renoveringen af beboelsesbygninger. For at kunne finansiere disse aktiviteter tilføjes der i nogle tilfælde nye etager på toppen af eksisterende bygninger.

”Tilføjelse af nye lag til gamle bygningers facader eller tage kræver omhyggelig planlægning. Gamle strukturer kan være beregnet i henhold til andre standarder end dem, vi anvender i dag, eller materialerne kan være blevet beskadiget i løbet af deres levetid”, påpeger Matti Kuittinen, arkitekt og forsker ved Aalto-universitetet.

Anvendelse af letvægtsbyggematerialer giver en reel mulighed for at løse dette problem.

Enestående tilbygning nær Paris – 33 lejligheder på 6 måneder

Træ er stærkt og relativt let. Dette gør træelementer og -moduler lavet af Kerto® LVL til en fremragende løsning ved tilføjelse af nye etager på toppen af en eksisterende bygning.

I Poissy i nærheden af Paris blev der opført 33 nye lejligheder på toppen af eksisterende beboelsesbygninger. I kraft af præfabrikering og lette træstrukturer tog det kun seks måneder at færdiggøre byggeriet.

”Det interessante ved løsningen til vertikal byudvikling er præfabrikeringen”, udtaler Laurent Pillaud, arkitekt hos Virtuel Architecture. ”Hvert hus består af tre eller fire moduler plus et tag, og det tog en måned at producere modulerne. Derefter blev modulerne leveret, og hvert modul installeret direkte på toppen af taget på én dag”. 

Intet behov for tunge fundamenter eller krævende logistikarbejde

En af de væsentligste fordele ved at bygge med træ er konstruktionens lettere vægt, hvilket muliggør byggeri på et lettere fundament.

”Dette giver omkostningsbesparelser, idet det betyder mindre piloteringsarbejde, færre byggematerialer og kortere byggetid”, siger arkitekt og forsker Matti Kuittinen. 

For entreprenører er andre fordele i forbindelse med anvendelsen af lette træelementer en nemmere materialehåndtering på byggepladsen og en mere effektiv byggelogistik. Igen spares der tid og penge i forbindelse med byggeprojektet.

Lær mere om mulighederne for tilbygning med træ.

Denne artikel er udgivet som del af serien Kerto LVL Fast, Light, Green. Alle artiklerne findes på  www.metsawood.com/articles

Billeder: https://databank.metsagroup.com/l/NTm8xKrPSFDR

Referencer:

 T. Konstantinou, Facade Refurbishment toolbox: Supporting the Design of Residential Energy Upgrades, TU Delft, Delft, 2014.

M. Langen, “Building additional floors with wood”, Metsä Wood articles, 2016.https://www.metsawood.com/global/news-media/articles/Pages/building-wooden-extension-storeys.aspx

H. Berger, Light Structures, Structures of light: The Art and Engineering of Tensile Architecture, Basel - Boston - Berlin: Birkhäuser Verlag, 1996.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Viivi Kylämä, Marketing Manager, Metsä Wood,
tel. +358 40 820 9850, viivi.kylama@metsagroup.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Metsä Wood

Ørestads Boulevard 73, 4 sal
2300 København S
Danmark
Metsä Wood

Send til en kollega

0.094