23948sdkhjf

De væsentligste forskelle mellem stål- og tekstikanaler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fabricair A/S

De primære forskelle mellem tekstilbaseret indblæsningsteknologi og traditionelle stålkanaler til HVAC/R-løsninger er findes i komfortniveau, hygiejne, effektivitet og omkostninger.

Traditionelle stålkanaler indblæser luften spotvist, typisk fra armaturer. Det skaber ofte stillestående luftzoner og/eller generende træk og luften genererer støj på dens vej gennem kanal, plenumboks, mv.. Fra et komfortperspektiv er det den primære forskel mellem stålkanaler og FabricAir tekstilkanaler.

Fra et hygiejnisk perspektiv skal forskellen findes i tekstilkanalernes kondensationsfrie natur, der reducerer risikoen for bakterievækst inden i og uden på kanalen, og samtidig forhindrer akkumulering af støv og andre partikler. Specifikke tekstiler har endda Renrum 3-certificering.

Tekstilerne er fremstillet i vævede polyesterfibre, hvilket sikrer, at kanalerne kan vaskes, endog steriliseres i en autoklave, uden at det har en negativ indvirkning på deres ydeevne. Og med moderne laserskæringsteknologi og mikroperforering kan tekstilkanaler endda gøre luftteknisk vedligeholdelsesfri.

De oprindelige fordele ved tekstilkanalerne er forsat aktuelle 45 år efter teknologien først blev introduceret på verdensmarkedet. Tekstilbaseret indblæsning eliminerer trækgener, og skaber dermed et sundere arbejdsmiljø, hvilket nedbringer sygefraværet. Teknologien skaber bedre og mere præcise luftfordelingsmønstre, hvilket giver en mere jævn luftfordeling og lavere temperaturgradienter.

Luftfordelingsmønstre har været et fokusområde for forskningen de seneste godt 4 årtier og det har ført til introduktion en lang række nye flowmodeller. Disse kan kombineres for at optimere induktionen i et givet projekt. Det er med til at gøre teknologien mere effektiv end de traditionelle stålkanalløsninger.

Diffuse flowmodeller muliggør højt luftskifte ved lav hastighed. Det er ideelt for komfort og i projekter med lav loftshøjde. Retningsbestemte flowmodeller  skaber præcise, længere kast, hvilket medfører en mere effektiv induktion i f.eks. industriel produktion eller højlager-applikationer. Mange projekttyper kræver unikke kombinationer af flowmodeller for at skabe den ideelle lindblæsningsløsning, og når man bruger tekstilkanaler, er processen fra design til ophæng enkelt og lige til, og koster ikke en herregård!

Væsentlige besparelser kan findes både på installationen og på driften. Der kan spares op til 70% på de totale installationsomkostninger og op til 40% på energiforbruget efterfølgende. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fabricair A/S

Islandsvej 3
4681 Herfølge
Danmark
Fabricair A/S

Send til en kollega

0.094