23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kort & godt om værdien af solafskærmning

Solafskærmning forbedrer indeklimaet og reducerer CO2 udledning.

Reduktion af CO2 udledning bliver vigtigere og vigtigere dag for dag. Virksomheder kan sænke energiforbruget med op til 30 procent, når solafskærmningen bliver brugt rigtigt. Udvendig solafskærmning reducerer behovet for automatisk køling om sommeren og gør det muligt at udnytte den passive solvarme om vinteren.

Udvendig solafskærmning regulerer det termiske indeklima og er en vigtig faktor i et godt indeklima. Om sommeren forhindrer afskærmningen solvarmen i at trænge ind i rummet. For høje temperaturer mindsker medarbejdernes effektivitet og børns indlæringsevne. Om vinteren kan man lade den gratis solvarme trænge ind i bygningen om dagen og lukke solafskærmningen for om natten, så varmen bliver i bygningen.

Indvendig solafskærmning forhindrer blænding, når sollyset rammer computerskærme og inventar og kontrollerer samtidig dagslysindfald.

 Sagt om solafskærmning

”Ønsker man at samle mange point i den bæredygtige certificering DGNB, er det et krav, at bygningen har udvendig og justérbar solafskærmning.” Arkitekt MAA, Ph.d. Rob Marsh, bæredygtighedschef, C.F. Møller.

”Det kan helt konkret betale sig at investere i et så optimalt indeklima som muligt helt fra byggeriets start – med alt hvad det omfatter af materialer, lys, lyd, solafskærmning og ventilation.” Udviklingschef, Ph.d. Kasper Lynge Jensen, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

”En god udvendig solafskærmning kan sagtens reducere en bygnings energiforbrug med 30 procent, samtidig med at indeklimaet forbedres.” Seniorforsker Kjeld Johnsen, Aalborg Universitet København.

Se vores løsninger  

 

 

Fischer Danmark A/S
Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14553843
P nummer: 1000763056

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61 12 20 50 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.047