23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian har afsluttet interconnection-projekt til græske øe

Del af øgruppen Kykladerne

Prysmian Group blev tilbage i september 2018 tildelt en kontrakt til en samlet værdi ca. 21 millioner euro af IPTO (Independent Power Transmission Operator), som er Grækenlands transmissionsselskab, til udvikling og levering af to undersøiske kabelforbindelser mellem øerne Evia, Andros og Tinos (del af øgruppen Kykladerne) og det græske fastland.

Projektet er succesfuldt afsluttet og kabelsystemet har været fuldt operationelt siden slutningen af januar 2020. Det er designet til at transmittere 200 MVA og sikrer en robust og pålidelig energioverførsel mellem øerne.

Det nøglefærdige projekt omfattede design, levering og installation af to højspændings AC kabelsystemer ved hjælp af 150 kV 3-leder kabler med PEX-isolation og dobbeltarmering. Derudover inkluderer kontrakten også et tilhørende fiberoptisk kabelsystem samt jordkabler.

Løsningen mellem Evia og Andros udgør også verdens første ikke-metalliske armerede søkabel, designet med et kompositmateriale baseret på syntetiske fibre med høj trækstyrke også kaldet High Modulus Synthetic Fiber. Kompositarmeringen er 30% lettere i forhold til en metallisk armering. Herved kan Prysmian udføre ultra dybe installationsprojekter ned til 3.000 meters dybde, og tilbyde sine kunder et større udvalg af installationsmuligheder.

En ny robust type reparationsmuffe blev også udviklet og kvalificeret til projektet, som er fuld kompatibel med den nye lettere syntetiske fiberarmering og kan installeres på dybt vand.

Kabelsystemet blev anlagt langs en samlet rute på godt 18 kilometer (16,5 km søkabel og 2 km jordkabel) til sammenkoblingen mellem Evia og Andros samt Andros og Tinos. Den maksimale vanddybde var ned til 550 meter mellem øerne Evia og Andros. Søkablerne blev produceret på koncernens fabriksanlæg i Felice (Napoli), mens jordkabler blev produceret i Pignataro (Napoli).

Selve kabeludlægningen blev udført af koncernens fartøj Giulio Verne.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Manager
+45 29924106 eva.jones@prysmiangroup.com

Send til en kollega

0.047