23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kapitalfond køber dansk producent af døre og porte

Fire år efter, at Keld Sund Nielsen og Michael Dommerbye købte dør- og portproducenten Arkas, sælger de nu hele firmaet videre.

Fire år efter, at Keld Sund Nielsen og Michael Dommerbye købte dør- og portproducenten Arkas, sælger de nu hele firmaet videre. Køberen er den canadiske kapitalfond Lynx Equity Limited, og firmaet i Rask Mølle vest for Horsens er canadiernes første opkøb i 2020. 

– Vi slipper ikke helt virksomheden, da jeg fortsætter i min rolle som bestyrelsesmedlem og Michael som adm. direktør, siger den tidligere hovedaktionær Keld Sund Nielsen. 

Arkas producerer trædøre og skræddersyede garageporte og enkeltdøre til kommercielle og private brug. Desuden forhandler firmaet også ledhejseporte i stål, samt ståldøre og porte. Fordelingen af de to forretningsområder er cirka halvt-halvt, fortæller Michael Dommerbye til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Han tilføjer, at firmaet i dag har 12 ansatte bestående af, seks funktionærer og sælgere plus lige så mange i produktionen. Ligesom Michael Dommerbye og Keld Sund Nielsen, forbliver hele Arkas-teamet i deres nuværende roller. 

Endvidere forbliver alle kunde- og leverandørforhold uændrede. I øjeblikket sælger Arkas sine produkter gennem mere end 400 trælaster og byggemarkeder i hele Danmark, og firmaet har ifølge Michael Dommerbye aftaler med samtlige kæder. 

Succes skal avle succes
Keld Sund Nielsen og Michael Dommerbye købte det østjyske firma i 2015 - førstnævnte som hovedaktionær - af den tidligere ejer Henning Jensen. 

– Vi havde spottet et firma med potentialer, der ikke var forløst, forklarer Michael Dommerbye om overtagelsen for fire år siden og uddyber, at Keld Sund Nielsen arbejder målrettet med at bygge firmaer op til solide virksomheder og så sælger dem videre. 

Arkas’ regnskaber viser da også en stabil udvikling. Fra 2015 til 2019 er selskabets overskud efter skat vokset fra 2,1 til 3,5 mio. kr., og samlet er plusset på 12,7 mio. kr. i årrækken. 

– Fra begyndelsen har det været vores hovedformål at udvikle de muligheder, der eksisterede i Arkas tilbage i 2015, da vi købte virksomheden. Vores mål er nu nået, men Arkas indeholder stadig mange muligheder, og derfor er det med stor glæde, at vi kan byde Lynx velkommen, kommenter han. 

Business as usual
Lynx tiltro til det østjyske firmas evne til fortsat vækst anføres som en nøglefaktor i beslutningen bag opkøbet. Heri ligger dog hverken udsigt til omfattende omvæltninger eller eksplosiv vækst med et nyt firmasalg i horisonten. 

– Til at starte med er det business as usual. Vi har de samme beføjelser til at køre selskabet som hidtil, siger Michael Dommerbye. 

Købets strategi hedder ”buy to keep”, tilføjer han, så forude står nu en årrække uden de store ændringer. 

I Danmark omfatter Lynx’ portefølje i øjeblikket også Danmarks PartnerService og Sundby Trapper. Planer om sammenlægninger eller andre samarbejder med disse firmaer har der ifølge Michael Dommerbye ikke været tale om.

ARKAS A/S
Raskvej 56
8763 Rask Mølle
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27969372
P nummer: 1010672135

Kontaktperson

SB
Sabrina Bjerg
Handelsassistent
+45 28191937 sbr@arkas.dk

Send til en kollega

0.08