23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DMR: Nedsivning af regnvand - test og LAR-beregninger

vi kombinerer geotekniske undersøgelser med en vurdering af optimal regnvandshåndtering. Det omfatter infiltrationsforsøg på din grund og beregninger af mængder og kapacitet på LAR-anlæg samt beregninger i SCALGO.

Du skal lave en nedsivningstest for at undersøge jordens evne til at nedsive regnvand på din grund.

Ring eller skriv til os, så kan vi hjælpe dig videre med priser på forsøg og beregninger. Kontakt Henrik Krogh på hk@dmr.dk eller 25505535, hvis du har spørgsmål eller ønsker konkrete tilbud.

For at opnå den bedste nedsivning fra dit anlæg, skal der være mindst 1-2 m fra bunden af anlægget til grundvandet. Det kan derfor være nødvendigt med manuelle eller automatiske grundvandspejlinger. Grundvandsstanden er normalt højest i perioden februar til april. Ved vores undersøgelser måler vi vandspejlet og tager hensyn til variationen i vandspejlet over året. Vi udfører typisk mindst en geoteknisk boring på din grund, hvor boringen filtersættes med pejlerør, og følger naturligvis krav og anvisninger i netop din kommune.

Nedsivning på overflader som græs
Ved nedsivning af regnvand i et regnbed, i en grøft, direkte på græsplænen eller via andre overflader, som vandet kan trænge igennem (såkaldte permeable belægninger), måles nedsivningsevnen på overfladen. Vi anvender, og anbefaler, dobbelt ringinfiltrometer fra det hollandske firma Eijkelkamp og projekterer herefter nedsivningsanlægget. Nedsivningsforsøget udføres i testområder på ca. 1 m2, hvor de øverste 5 cm jord er fjernet.  Der anbefales generelt min. tre forsøg per ejendom (op til ca. 1.200 kvm).

Nedsivning i jord via faskiner

Ved etablering af faskiner til håndtering af regnvand måles nedsivningsevnen i jorden fra 0,5 m u.t. I Rør-centrets vejledning anbefales et hul på ca. 75 cm x 75 cm med en dybde på 30 cm. I hullet på 75 cm x 75 cm etableres et såkaldt prøvehul på 25 cm x 25 cm og mindst 30 cm dybt, hvor nedsivningstestene udføres. Jordlagene skal mættes inden retvisende nedsivningshastigheder kan måles. Der anbefales generelt minimum tre forsøg per ejendom (op til ca. 1.200 kvm).

Hvor stort skal anlægget være?
Anlægget skal være dimensioneret til at kunne håndtere en 10-års regnhændelse og med en given sikkerhedsfaktor. Vi har styr på krav og beregninger.

SCALGO

Du kan tjekke risikoen for bl.a. oversvømmelser via hjemmesiden www.dingeo.dk eller kontakte os, og vi udarbejder mere detaljerede kort med oplysninger om risikoen på din ejendom. Ved en udvikling af din ejendom eller området, kan forholdene og dermed risikoen ændres. Det kan være ændringer i terrænforhold, befæstelse som fliser og asfalt. I vores rådgivning til dig, kan vi anvende programmet SCALGO Live Flood Risk, hvilket er den nationale platform til at arbejde med oversvømmelsesrisiko indenfor klimatilpasning, byplanlægning, beredskab og administration af vandløb. 

Læs mere her: https://www.dmr.dk/klimaloesninger-baeredygtighed/risiko-for-oversvoemmelse/

DMR A/S
Hårup Østervej 3
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14249141
P nummer: 1003896598

Kontaktperson

Lars Mortensen
Markedsdirektør, civilingeniør, DGNB-konsulent
+45 40760666 lmn@dmr.dk

Send til en kollega

0.078