23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lad os gøre hvad vi kan for at støtte byggeriet

Nu er tiden inde til at lempe det kommunale anlægsloft så kommunerne kan fremrykke deres investeringer og renoveringer. Dertil skal Landsbyggefondens midler aktiveres så de 18,4 milliarder kroner kan holde gang i byggebranchen

I Danske Byggecentre har vi kæmpet for at kommunerne fremrykkede investeringer og renoveringer i byggeriet, i en tid hvor dansk økonomi er under pres fra corona-virus. Nu kan vi gladeligt konstatere at Venstre, med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen, er enige i vurderingen og nu foreslår at lempe det kommunale anlægsloft, så kommunerne har flere midler til at fremrykke investeringer i byggeriet. Forslaget er vigtigt, men uden hurtig handling hjælper det ikke meget.

Forslaget som bakkes op af regeringen og flere partier på Christiansborg, foreslår yderligere at øge fleksibiliteten i offentlige udbud og opgaveindkøb, så kommunerne fremover først skal sætte opgaver i udbud hvis de lyder på 5 millioner kr., mod de 1,6 millioner som reglerne siger i dag.

Vi er meget glade for at Venstre nu foreslår at lempe det kommunale anlægsloft så kommunerne kan fremrykke investeringer og renoveringer i byggeriet. Det er noget vi har arbejdet for. Byggeriet er i en svær position og staten kan ikke holde gang i byggeriet alene. Derfor er det glædeligt hvis kommunerne kan få frigjort flere midler, så de også kan byde ind. Byggeriet udgør en krumtap i dansk økonomi og byggeriets 175.000 ansatte er fortsat dem, der holder hjulene kørene, trods corona-krisen” udtaler adm. direktør Palle Thomsen.  

Af yderligere tiltag bør politikerne kigge på at bringe landsbyggefondens midler i spil. Landsbyggefonden har i skrivende stund godkendte renoveringsopgaver for 18,4 milliard kr. eller det der ca. svarer til 35.000 årsværk i byggeriet.

Renoveringsopgaverne dækker over store og små renoveringer af alt fra køkkener og toiletter til tag og mure i almene boliger spredt over hele landet. Renoveringerne i Landsbyggefonden er fuldt finansieret af de almene boligselskaber og vil altså ikke koste statskassen en krone. 

Opgaverne står og venter fordi der er sat en politisk ramme for hvor mange af midlerne der må frigives. Det er for at undgå overophedning af den danske økonomi, men den fare findes ikke i den nuværende situation.

De mange renoveringsopgaver, svarende til 35.000 årsværk er vigtige, at få sat i spil nu og er en hel oplagt måde at styrke dansk økonomi, i den svære tid” afslutter adm. direktør Palle Thomsen. 

Nu er tiden inde til at lempe det kommunale anlægsloft så kommunerne kan fremrykke deres investeringer og renoveringer. Dertil skal Landsbyggefondens midler aktiveres så de 18,4 milliarder kroner kan holde gang i byggebranchen og derved den danske økonomi.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.046