23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Colas vil flytte sin asfaltproduktion uden for Horsens

Colas planlægger at flytte sin nuværende asfaltproduktion fra Horsens Havn til en større, mere moderne og miljørigtig fabrik uden for byen.

Moderne fabrik tæt på motorvejen

Med et moderne fabriksanlæg kan Colas producere asfalt med færre lugt-, støj- og støvgener. Og med en placering tæt på motorvejen - samt en fremtidig ringvejsforbindelse til havnen - nedsættes den daglige kørsel med tunge køretøjer igennem midtbyen.

-Vi ønsker at fremtidssikre vores produktion, og fabrikken vil blive større end vores nuværende fabrik. Det betyder, at vi vil få større kapacitet og kan producere mere asfalt, samtidig med at vi vil kunne imødekomme høje krav til miljøet, fortæller industridirektør Jacob Kloster.

Colas vil fortsat få transporteret sten fra Norge til Horsens Havn og vil således støtte den lokale havneaktivitet, som er vigtig for byens handel og industri.

Ny fabrik i 2021

Den nye fabrik forventes at være en realitet i første halvår af 2021, hvis projektet opnår de sidste politiske og miljømæssige godkendelser.

-Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Horsens Kommune i hele processen, og jeg håber vi kan påbegynde opførelsen af den nye fabrik efter sommerferien. Da der er tale om en stor investering for Colas, er det vigtigt, at vi etablerer os det rigtige sted. Og det gør vi, siger Jacob Kloster.

For Horsens vil det betyde, at Colas ikke står i vejen for de fremtidig planer på havnen, ligesom Colas forventer at kunne etablere flere arbejdspladser.

Projektet forudsætter endelig godkendelse af lokalplan, hvilket vi håber sker snarest.

Pressemeddelelse

Colas Danmark A/S
Fabriksparken 40
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10246415
P nummer: 1002889149

Kontaktperson

Lisbeth Volf
Kommunikationschef
lkv@colas.dk

Send til en kollega

0.047