23948sdkhjf

PCB-forsegling af kontorlokaler i drift

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sealing Group ApS

Høje PCB-koncentrationer i kontorlokaler betød, at bygherre ønskede at foretage de nødvendige foranstaltninger for at bringe PCB-koncentrationen under Sundhedsstyrelsens nedre aktionsværdi på 300 ng/m3.

De høje PCB-koncentrationer stammede fra fugerne i fugefalse og vindueslysninger. Da det var altafgørende, at de berørte lokaler forblev i drift, blev PCB-forsegling foretaget direkte på primærkilden med ProSeal (farvesystemet med 3 behandlinger i rød, grå og hvid).

I opgaveløsningen blev der, udover en effektiv tilbageholdelse af PCB, dokumentation og høj kvalitet i den afsluttende finish, lagt vægt på at undgå en tidskrævende miljøsanering og renovering, der ville udelukke al drift i bygningen over en længere periode. 

PCB-forseglingen med de 3 behandlinger nedbragte PCB-koncentrationen på samme måde, som det lykkedes at nedbringe koncentrationen af PCB i klimakamre hos Teknologisk Institut.

Efter afslutning af projektet blev der foretaget en effektivitetstest af PCB-forsegling ved emissionsprøvningscellemetoden (FLEC) af Teknologisk Institut (referencenr.: 858911). Koncentrationen af PCB i FLEC blev målt til <0,6 ng/m³, hvilket klassificeres som ”ikke detekteret”,  og er væsentligt under Sundhedsstyrelsens nedre aktionsværdi.  

Det imponerende resultat understøttes af resultater fra klimakamre, hvor det i 5 år er dokumenteret, og

løbende dokumenteres, at ProSeal PCB-forsegler har en tilbageholdelsesprocent på 99%. 

Udtalelse fra Dansk MiljøAnalyse
”I problemstillinger som dette er PCB-forsegling med et gennemtestet og veldokumenteret produkt både en nem og en effektiv løsning på problemet.”
Martin Nærum Olsen, Rådgiver

Læs mere om PCB-forsegling på sealinggroup.com

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sealing Group ApS

Roholmsvej 8
2620 Albertslund
Danmark
Sealing Group ApS

Send til en kollega

0.109