23948sdkhjf

PCB-forsegling af Lille Værløse Skole

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sealing Group ApS

Høje PCB-koncentrationer på Lille Værløse Skole gjorde, at skolen skulle gennemgå et større sanerings- og retableringsarbejde.

De høje PCB-koncentrationer stammede fra fugerne mellem betonelementerne. For at sænke de høje koncentrationer skulle fugerne fjernes, og bygningen skulle undergå en termisk stripning, hvorefter bygningen skulle PCB-forsegles og retableres.

Bygning C bestod af tre etager på i alt 1.800 m2. Tscherning har tidligere været inde på 1. sal af bygning C for at fjerne PCB-fugerne og nogle asbestlofter i gangarealet som et pilotprojekt. Pilotprojektet havde til formål at nedbringe PCB-koncentrationen. PCB-koncentrationen blev sænket på 1. salen. Konklusionen blev, at den anvendte saneringsmetode i pilotforsøget ikke var tilstrækkelig til at nedbringe PCB-koncentrationen til et acceptabelt niveau. Derfor blev det besluttet, at hele bygningen skulle miljøsaneres, termisk strippes, forsegles og retableres.
 
Den termiske stripning sørgede for, at PCB’en, som havde spredt sig til de øvrige bygningsdele, blev trukket ud af materialerne. Fugesporene blev PCB-forseglet med PCB-forsegling i de 3 processer (ProSeal fra Sealing Group). Dette blev udført med minimum 10 cm forsegling på hver side af den oprindelig fuge, inden der blev lagt nye fuger.
 
Retablering af lille Værløse Skole bestod af nye fuger, lofter, elinstallationer, maling af alle vægge, nyt ventilationssystem i gangarealerne og generel retablering af bygningsdele efter saneringen.

Læs mere om PCB-forsegling på sealinggroup.com

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sealing Group ApS

Roholmsvej 8
2620 Albertslund
Danmark
Sealing Group ApS

Send til en kollega

0.094