23948sdkhjf

Ny spine release fra Projectspine

| Medlemsnyhed | Indrykket af Projectspine A/S

Projectspine releaser nye funktioner i Spine, som gør det muligt selv at vælge mellem flere forskellige klassifikationsstandarder som grundstruktur, og samtidig arbejde med supplerende standarder parallelt.

Mere metodefrihed i en struktureret ramme

Mange i byggebranchen har indset, at strukturerede informationer er værdifulde informationer, fordi de er let forståelige for alle. ISO 19650-1 anbefaler, at der altid aftales brug af klassifikation, men ikke hvilken. Mange har behov for at arbejde med mere end én standard i et projektforløb og med den nyeste release af Spine kan man vælge mellem flere forskellige klassifikationsstandarder som grundstruktur, og samtidig arbejde med supplerende standarder parallelt.

Med et øget fokus på at skabe ensartet struktur i byggeprojekter er der også langt større fokus på ”den rigtige” måde at strukturerer dem på. Når det kommer til bygningsdele, findes der en lang række standarder for at klassificere og typeficere disse så som CCS/CCI, BIM7AA og Forvaltningsklassifikation.

Både i Spine Desktoppen og Spine integrationen til Autodesk Revit® er der masser af nye features, der hjælper til bedre kontrol med bygningselementer og egenskaber i modeller og sky, samt bedre overblik og distribuering af informationer imellem projekters aktører.

I Spine Portalen kan alle klassificeringsstandarder – de mest anvendte i Danmark og i andre lande samt firmaers egne standarder - benyttes. Platformen er blevet langt mere fleksibel med denne mulighed for ”multiklassifikation” og benyttes til at kode byggedata korrekt og dermed understøtte I’et i BIM (Building Information Management).

Projekterende og andre aktører i byggeriet, som arbejder med digitalisering og data, vil opleve, at det bliver meget nemmere at arbejde med projektdata som klassifikation, fordi de selv kan vælge struktur og standard. Hvis f.eks. arkitekten arbejder i BIM7AA, men projektet skal leveres med CCS koder, så betyder det ikke det store ekstraarbejde, da spine styrer alle typekoderne i projektet. Spine tilpasser klassifikationen til det enkelte projekt, og firmaer kan også implementere deres eget objektbibliotek, hvis de foretrækker at arbejde med det. Man vælger en grundstruktur i spine som ”den bærende klassifikation” – det kan være BIM7AA, der er et udbredt klassifikationssystem blandt de projekterende i byggeriet. Spine styrer automatisk alle typekoder så det er nemt at bruge og anvende forskellige i samme projekt. I udlandet bruger mange byggefirmaer Uniclass, og så vælger de den standard som grundstruktur i Spine.

-          ”Med Spine er det enkelt og effektivt at implementere en fælles standard. Du har faktisk 100% metodefrihed. Alle dine eksisterende biblioteker kan anvendes, præcis som de er. Dine medarbejdere arbejder som de altid har gjort, så klarer spine resten for dig, og du kan leve op til bygherres og drift herres krav til levering” – fortæller Susanne Lund, administrerende direktør, Projectspine A/S.

Multiklassifikation giver langt mere frihed, samtidig med at det skaber sikkerhed i projektet og sikrer kontrol af data.

Læs om alle de nye funktioner med release 3.0 >>

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Projectspine A/S

Bryghuspladsen 8, Indgang C, 3. sal
1473 København K
Danmark
Projectspine A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094