23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stærkt samarbejde om drikkevandstanke i XL-plastrør

Arkil valgte at samarbejde med Sanistål, da de skulle udskifte en gammel drikkevandstank i beton med XL-plastrør. Et udfordrende projekt, som krævede speciallavede løsninger.

I Aarhus Nord er en gammel drikkevandstank i beton blevet fjernet og erstattet af i alt 285 meter plastrør produceret i PE materiale og med en diameter på tre meter. Fremover vil XL-rørene fungere som beholder for aarhusianernes drikkevand, og de skal rumme 2000 m3 drikkevand.

Projektet er det første af sin art i Danmark, bag det står Aarhus Vand og Arkil, der bl.a. har samarbejdet med Sanistål og Wavin om at finde frem til den helt rigtige løsning.

”Da vi fik opgaven med at udvikle et helt nyt koncept til en drikkevandsbeholder, tog vi kontakt til vores forskellige grossister for at høre, hvilke løsninger de kunne byde ind med. Det blev Sanistål, som vi valgte at samarbejde med og deres leverandør Wavin,” siger Lars Jakobsen, produktionschef i Arkil.

Vigtigt med godt samarbejde
For alle parter, der har været involveret i projektet i Aarhus, har det været noget ganske særligt, fordi de skulle udvikle noget helt nyt. Derfor har de også haft en tæt dialog omkring ideerne. 

”Det har været både sjovt og udfordrende. Det vigtigste for os er, at vores kunde, Aarhus Vand, kan have tillid til os, og derfor har det også været vigtigt, at vi fandt de helt rigtige at samarbejde med omkring løsningen af opgaven,” siger Lars Jakobsen.

I Sanistål er sælger Betina Christensen glad for, at det var Saniståls og Wavins løsning, som Arkil og Aarhus Vand valgte at gå videre med.

”Det er et virkeligt stort og spændende projekt, og det er rart, at Arkil ved, at vi kan mere end at sælge standardvarer, og at vi nok skal finde de rigtige løsninger også til mere komplekse opgaver,” siger hun.

Mange faktorer i spil
Udskiftningen af de gamle, underjordiske betontanke til plastrør er et led i Aarhus Vands arbejde med at sikre en mere tidssvarende og sikker opbevaring af drikkevandet. Det var blandt andet afgørende, at vandtankene både var helt tætte, og samtidig kunne inspiceres. 

Derfor var prisen ikke kun en vigtig faktor i projektet – Sanistål skulle også sikre, at rørene kunne klare en migrationstest og dermed ikke afgav farlige stoffer til drikkevandet, derudover spillede rørenes kvalitet, levetid, vedligeholdelse og leveringen en væsentlig rolle.

”Vi har været glade for samarbejdet med Sanistål. Vi oplever lige nu, at andre kunder følger interesseret med i projektet, og hvis vi får en lignende opgave igen, tager vi selvfølgelig kontakt til Sanistål og hører, hvad de kan byde ind med,” siger Lars Jakobsen.

Anden fase af projektet er netop gået i gang i Aarhus Midtby, hvor endnu en gammel vandtank i beton skal udskiftes med XL-rør. Her skal Sanistål levere i alt 325 m rør, som kan indeholde ca. 2300 m3 drikkevand. 

Fakta
Wavin XL-rør er produceret i PE 100-RC materiale samt testet og kvalitetssikret efter DK-VAND regelsættet. 

Kontakt os på 96 30 60 00 – vi sidder klar til at hjælpe og vejlede.

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.046