23948sdkhjf

Strandmøllen leverer nu brint til alle brinttankstationer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Strandmøllen A/S

Efter fem års erfaring med egne brinttankstationer forsyner Strandmøllen A/S i dag Danmarks i alt seks tankstationer med bæredygtig brint til gavn for private og erhverv.

Strandmøllen A/S overtog i begyndelsen af året forsyningerne til to brinttankstationer i henholdsvis Gladsaxe og Københavns Sydhavn fra et konkurrerende gasselskab. Det betyder, at virksomheden nu leverer brint til samtlige brinttankstationer i Danmark.

Brinttankstationerne får nye forsyninger hver dag, da de er meget velbesøgte af blandt andet hovedstadens brint-taxaer. Forsyningerne stammer fra virksomhedens produktionsanlæg i Ejby på Fyn, hvor der i forbindelse med elektrolysen bruges miljøvenlig strøm fra de nordiske vandkraftanlæg. Der er med andre ord tale om bæredygtig brint.

ERFARING FRA DANISH HYDROGEN FUEL A/S

Brinttankstationer er ikke noget nyt for Strandmøllen A/S. I 2015 etablerede virksomheden nemlig Danish Hydrogen Fuel A/S sammen med OK a.m.b.a. og H2 Logic A/S (nu NEL ASA), hvor målet var – og stadig er – at drive brinttankstationer i Danmark.

Den første brinttankstation så dagens lys i Korsør i 2015, mens den seneste åbnede i Esbjerg i 2016. Det lyder ikke af mange, men allerede dengang bidrog de til, at næsten 50 % af danskerne fik mindre end 15 km til nærmeste brinttankstation.

KØRER LÆNGERE END EL-BILER

Alene sidste år blev der ifølge De Danske Bilimportører solgt cirka 5.500 el-biler, men samme udvikling er endnu ikke til at finde inden for brint-biler, selvom de har især to væsentlige fordele over for el-bilerne.

Brint-bilerne er nemlig ikke bare hurtigere at tanke, men de har også en længere rækkevidde end el-bilerne. For en brint-bil tager en fuld tankning 3-5 minutter, hvorefter du kan køre op til 600 km. Anderledes ser det ud for en el-bil. Her tager en fuld opladning nemlig 30-60 minutter, og den rækker cirka 300-400 km.

Hvor el-bilerne særligt kan være til gavn for danskere i de store byer, der kører kortere distancer, så kan brint-bilerne især gavne fx pendlere, taxachauffører og kommunalt ansatte inden for blandt andet hjemmeplejen, som dagligt kører mange kilometer.

 

Fakta:

  • Strandmøllen A/S blev grundlagt i 1917 og er det eneste dansk- og fondsejede gasselskab i Danmark.
  • Strandmøllen A/S leverer pt. brint til brinttankstationerne i henholdsvis Aarhus, Esbjerg, Kolding, Korsør, Gladsaxe og Københavns Sydhavn.
  • Strandmøllen A/S producerer ikke kun brint til bæredygtig transport, men også til hærdning, laboratoriearbejde og svejsning

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Strandmøllen A/S

Strandvejen 895
2930 Klampenborg
Danmark
Strandmøllen A/S

Send til en kollega

0.14