23948sdkhjf

Børnehave får helt nye gulve på en enkelt dag

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Andst Børne- og Skolecenter i Vejen Kommune har netop fået renoveret gulve med Altro Cantata™ direkte på det eksisterende linoleumsgulv. ”En kæmpe fordel for os, at vi kan rykke ind allerede dagen efter,” lyder det fra kommunen.

Andst Børne- og Skolecenter i Vejen kommune blev i 2014 ombygget og udvidet med en ekstra børnehavebygning til de mindste børn. I de to grupperum havde man installeret linoleumsgulve, som dog viste sig ikke at kunne håndtere hverdagen i institutionen. Allerede seks år senere var de blevet så slidte og ridsede, at de måtte renoveres.

Derfor besluttede man i marts at udskifte linoleumsgulvene med vinylløsningen Altro Cantata, der blev lanceret i en ny og opgraderet udgave i Danmark i januar i år. Bygningskonstruktør Anders Krogsgaard fra Vejen Kommune fortæller:

- Børnehavens toiletter og køkken var i forvejen udført med sikkerhedsgulve fra Altro, som har fungeret upåklageligt. Vi valgte at prøve et Altro gulv i grupperummene også, da vi forventer, at det vil kunne holde til den daglige belastning.

LÆS OGSÅ: Er dit gulv en faldulykke, der bare venter på at ske?

Helt færdige samme dag, som arbejdet gik i gang

Altro Cantata er et vinylgulv, som installeres uden brug af klæbemiddel. Dermed er der ingen ventetid på lim, der skal hærde og tørre, ligesom man undgår lugtgener. Gulvet kan også genanvendes 100 procent efter endt levetid eller genbruges, som det er, andre steder.

Derudover kan Altro Cantata lægges direkte oven på eksisterende sunde og jævne belægninger. Og dét var netop en af de helt store fordele, da Andst Børne- og Skolecenter i april fik installeret de nye gulve i børnehavens grupperum, der hver er på 80 kvadratmeter.

- Vi kunne ganske enkelt installere vinylbelægningen direkte oven på det eksisterende linoleumsgulv. Det gik hurtigt, og vi var helt færdige samme dag, som vi gik i gang. Derefter skulle institutionen bare stille møbler på plads igen, og så var rummene klar til brug ligesom før, bare meget flottere.

Det fortæller Søren Lildballe, partner i BT Gulve i Middelfart, som udførte gulvrenoveringen for kommunen. Han suppleres af Anders Krogsgaard:

- For os er det en kæmpe fordel, at hele institutionen allerede kan være klar igen næste dag. Derudover er et vinylgulv nemt at gøre rent, og selv om de nye gulve kun har været i brug i nogle uger, er tilbagemeldingerne meget positive. Institutionen oplever blandt andet, at lydmiljøet inden døre er blevet forbedret.

- Altro Cantata matcher kravene til fremtidens cirkulære byggeøkonomi, men tilbyder samtidig god modstandsevne over for trykmærker fra fx møbler samt trinlydsdæmpning på 14 dB. Derudover er gulvet komfortabelt at gå og opholde sig på, så både store og små fødder føler sig mindre trætte efter en lang dag, supplerer salgskonsulent Martin Fyhn fra Altro Danmark afslutningsvis.

LÆS OGSÅ: Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Send til en kollega

0.112