23948sdkhjf

Nohrcon ønsker Årets skolebyggeri 2020 stort tillykke!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nohrcon ApS

I mandags overrakte Nohrcon prisen for Årets skolebyggeri 2020 til projektteamet bag Herning Kommunes nye, lokale kraftcenter: Lindbjergskolen i Hammerum. En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen resultatet.

Nohrcons kåring af Årets skolebyggeri har til formål at fremhæve de gode eksempler for at inspirere andre skolebyggere, hvilket også er baggrunden for konferencen ”Fremtidens skole og læringsrum” til oktober, som kåringen er optakt til.

Konferencen er en del af en hel temauge om skolebyggeri og -indretning med forskellige dage om indeklima, brugerinddragelse/ibrugtagning, design og byggeri af skoler, universiteter og børneinstitutioner.

Det er 8. år i træk, at prisen for ”Årets skolebyggeri” uddeles, og i år skulle ét videregående uddannelsessted forsøge at distancere hele fire, flotte folkeskoler – nye, såvel som renoverede.

 

DE 5 PROJEKTER DER VAR NOMINERET TIL PRISEN I 2020:

 • Christianshavns Skole, København K
 • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Aarhus N
 • Skolen i Bymidten, Helsingør
 • Peder Lykke Skolen, København S
 • Lindbjergskolen, Hammerum, Herning

 

VINDEREN: MODERNE LÆRINGSMILJØ OG KULTURELT KRAFTCENTER 24-7

Lindbjergskolen i Hammerum, som blev indviet af statsminister Mette Frederiksen i januar, løb med sejren i overbevisende stil. Den nye, topmoderne skole erstatter to gamle skoler og udgør nu et regulært kraftcenter i lokalområdet. Skolen er nemlig en af landets første 24-7-skoler, hvor idrætshaller, SFO, café, bibliotek og kulturtilbud er åbent for de lokale i dag- og aftentimerne.

Skolen følger samtidig tidens trend: Opgøret med stamklasseprincippet. Eleverne har således ikke et fast basislokale – i stedet rykker de rundt til faglokalerne, alt efter hvad skemaet byder på, og opholder sig ellers i de fælles samlingsområder uden for undervisningslokalerne, der bl.a. byder på åbne læringsmiljøer. Hver afdeling – indskoling, mellemtrinnet og udskolingen – har til huse i hver sin bygning: Trinhusene. De mødes på det centrale aktivitetstorv med adgang til de offentlige fællesarealer.

Bevægelse er desuden, i tråd med folkeskolereformen, en central del af Lindbjergskolens DNA. Eleverne har adgang til store oplægstrapper og klatreflader mellem etagerne, centrale multihaller, kunstgræsbaner, aktivitets- og legepladser og det lange bevægelsesloop, som løber hele vejen rundt om skolen og henover skolen. På taget er der desuden boldbure og motorikbaner.

 

TEAMET BAG VINDERPROJEKTET:

Bygherre: Herning Kommune
Ingeniør/Arkitekt: Sweco Danmark / Årstiderne Arkitekter
Entreprenør: KPC Herning
Pædagogisk konsulent: Autens

 

LARS KRARUP (V), BORGMESTER I HERNING KOMMUNE, UDTALER EFTER KÅRINGEN:

”Vi er rigtig, rigtig glade for at Årets Skolebyggeri 2020 ligger i Herning Kommune. Det var et stærkt felt af nominerede, men jeg må også sige, at Lindbjergskolen er et byggeri ud over det sædvanlige. Jeg vil meget gerne takke alle de involverede i projektet lige fra skolebestyrelsesmedlemmer og medarbejdere til entreprenør, arkitekter, håndværkere og rådgivere for at have skabt et så helstøbt byggeri, hvor man føler sig velkommen, fra det øjeblik man træder ind.

Det er fjerde gang siden 2007, vi indvier en helt ny folkeskole i Herning Kommune, og vi er faktisk allerede godt i gang med planlægningen af den næste nye skole. Det er utrolig rart at opleve, at vores indsats for at skabe de bedst mulige rammer for børnene også bliver anerkendt på nationalt plan.”

 

FAKTA OM LINDBJERGSKOLEN

Projekt afsluttet: Januar 2020
Type: Nybyggeri, folkeskole
Areal: 15.000 m²
Anlægssum: 200 mio. kr.

 

FAGJURYEN UDTALTE BL.A. FØLGENDE OM LINDBJERGSKOLEN VED NOMINERINGEN:

“Lindebjergskolen rummer et virkelig lækkert børnemiljø med stor mulighed for udfoldelse, bevægelse og ikke mindst læring. Hvis jeg nu var 10 år – så er jeg ikke i tvivl om, at ’min skole er superfed’. Skolens placering og forbindelse til naturen omkring gør såvel udfoldelsesmulighederne som anvendelsen af bygningen og matriklen store.”

“Meget børnevenligt udemiljø og indemiljø som lægger op til bevægelse og leg, men også andre former for aktiviteter. Udemiljøerne rummer umiddelbart meget mere end klassiske fodboldbaner, idet der også er opstillet shelters til brug for borgerne og rejsende.”

“Indretningen inden døre ser meget indbydende ud og er legende og let. Der er et fint farvevalg i materialer, som giver varmen fra finer og den grønne linoleum og som også henleder tankerne på at det er en skole vi er på.”

“Skolen er indrettet, så den kan inddrage lokalområdets organisationer om eftermiddagen, hvilket giver et god forbindelse mellem skole og omverden.”

 

STORT TILLYKKE TIL VINDERTEAMET! 

PÅ BILLEDET FÅR REPRÆSENTANTER FRA VINDERTEAMET OVERRAKT PRISEN PÅ SKOLEN - FRA VENSTRE:

 • Kurt Poulsen, Koncerndirektør, KPC
 • Martin Agerbo, teamleder byggeri, Sweco Danmark
 • Ingelise Thune Laursen, bygherrerådgiver/projektleder, Kommunale Ejendomme, Herning Kommune
 • Lene Jensby Lange, Indehaver og direktør, Autens
 • Peter Kristiansen, kreativ leder for Undervisning og Fritid, Årstiderne Arkitekter / Sweco Danmark
 • Erik Søgaard, skoleder, Lindbjergskolen
 • Dorte West (V), Formand for Børne- og Familieudvalget, Herning Kommune
 • Lars Vang, projektleder, KPC

 

LÆS FLERE REAKTIONER FRA SKOLELEDEREN, SWECO DANMARK/ÅRSTIDERNE ARKITEKTER, KPC, OG AUTENS - OG SE ENDNU FLERE BILLEDER AF PROJEKTET - PÅ NOHRCONS HJEMMESIDE:

Lindbjergskolen i Herning er Årets skolebyggeri 2020

 

SE ALLE NOHRCONS KOMMENDE ARRANGEMENTER INDENFOR BYGGERI, ANLÆG, UDBUD, INFRASTRUKTUR, OG PERSONLIG UDVIKLING:

www.nohrcon.dk

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nohrcon ApS

Finsensvej 78, 3. sal
2000 Frederiksberg
Danmark
Nohrcon ApS

Send til en kollega

0.094