23948sdkhjf

Forebyggelse af korrosion i vvs-installationer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Brødrene Dahl A/S

Hvert år koster korrosion milliarder og det skønnes at der hvert år bruges op imod 3-4% af de industrielle landes BNP alene med skader af korrosion.

Korrosion er et velkendt problem i VVS-branchen, som medfører adskillige skader, hvor materialerne mister deres styrke og tæthed. Skader som kan forebygges med den rette beskyttelse.  

-Det har længe været en kendsgerning at materialevalget ved vandinstallationer er afgørende for installationens levetid, slår Michael Rønde Andersen fast. Michael er Salgschef hos Grameta og har i flere år arbejdet med forebyggelse af korrosion. Michael fortsætter:

-Tendensen har længe været, at man stræber efter mere og mere rendyrkede rustfrie installationer. Vi ser dog flere eksempler på, at det ikke altid er en sikkerhed mod korrosion – selv det rustfrie kan korrodere.

Rigtigt materialevalg er afgørende for levetiden
Grameta har i flere år solgt VVS-produkter, hvor overfladen af produktet er belagt med en TEA belægning.

-Michael fortæller; TEA forlænger levetiden på produkterne således at der ikke opstår korrosion. Den TEA-belagte Mercury hane, placerer sig galvanisk på spændingsrækken i feltet mellem rødgods og rustfrit, og ligger dermed i et ”neutralt” felt i forhold til disse materialer. Den er derfor vejen til at sikre bestandighed mod korrosion i kuglehaner.

Med en TEA-belægning opnås en hårdhed på op til 700 Vickers og er en særlig syrefast binær legering af nikkel og tin. En TEA-belægning sikrer en god korrosionsbeskyttelse som forlænger levetiden, selv i aggressive miljøer.

Hos Brødrene Dahl, som er Danmarks største grossist for VVS og Vand & Kloak har man et langvarigt, tæt samarbejde med Grameta omkring at få udbredt TEA-belægning, og dermed mindske udfordringerne med korrosion, så produkters levetid ikke kun bliver få måneder i stedet for f.eks. 20 år, som de er designet til.

/Maria Kongeskov Randow


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Brødrene Dahl A/S

Park Allé 370
2605 Brøndby
Danmark
Brødrene Dahl A/S

Send til en kollega

0.094