23948sdkhjf

Derfor giver det mening at vælge træ

| Medlemsnyhed | Indrykket af EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Vi skal ikke være så bange for at vælge trækonstruktioner. Træ har mange fordele - dels er træ lettere at aflæse, hvis en brand skulle opstå, forklarer EKJ's brandrådgiver Bertel Kjeldsen.

Siden 1800-tallet har træ været brugt i byggeriet – ikke mindst i de bærende konstruktioner. Vi har spurgt EKJ’s brandrådgiver Bertel Kjeldsen om fordelen ved at bruge træ i en konstruktion fremfor fx et mere udbredt materiale som stål. Det handler selvfølgelig om, at træ er et grønnere valg, men det handler faktisk også om sikkerhed, hvis en brand skulle opstå. Træ er nemlig et materiale, der er lettere at aflæse, hvis en brand skulle opstå.

Materialet kan overvåges løbende

“Alting vil svigte på et tidspunkt under en brand – det gør stål og beton også. Så kan man tale om, hvornår det svigter og hvordan. Jeg har tidligere i min karriere arbejdet som brandmand og kan derfor også fortælle, at træmaterialet – set fra brandmandens perspektiv – er et materiale, der er lettere end både stål og beton at aflæse, hvis det brænder. Materialet kan overvåges løbende, inden det bryder sammen, hvor stål og beton har tendens til at bryde sammen helt uden varsel under brand. Et aspekt, som vi desværre for sjældent taler om og vægter i vores materialevalg,” fortæller Bertel Kjeldsen.

Læs mere om vores holdninger til brand i træbyggeri her og tag endelig fat i os, hvis du har brug for brandrådgivning på jeres byggeprojekt.

Medlemsnyhed

Indrykket af
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Danmark
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Send til en kollega

0.096