23948sdkhjf

Nyt whytepaper med fokus på dagslys og dagslysstandard

| Medlemsnyhed | Indrykket af VELUX Commercial

Arbejdsmiljøer med godt dagslys har vist sig at forbedre jobtilfredsheden, ligesom dagslys fremmer mere effektiv læring i klasseværelser og uddannelsesmiljøer.

FIRE ASPEKTER AF DAGSLYSDESIGN
Således er der mange gode grunde til at interessere sig for dagslysstandarden EN 17037, som hjælper bygningsdesignere til at sørge for passende niveauer af dagslys i såvel nybyggeri som renovering/ombygning af eksisterende bygninger.

Dagslysstandarden omfatter fire dagslysområder: dagslystilgang i rum, vurdering af udsyn til omgivelserne, adgang til sollys og reduktion af blænding. Artiklerne “Få mere dagslys med mindre glasareal” og “Få direkte sollys uden blænding og overophedning” handlede om dagslys og udsyn samt direkte sol og reducering af blænding i forhold til ovenlys. Nu har VELUX Commercial publiceret whitepaperet “Vejledning til dagslys og EN 17037”, der giver et samlet overblik over dagslysstandardens indhold og de fire forskellige aspekter af dagslysdesign, som den omfatter. Desuden beskriver whitepaperet, hvordan VELUX ovenlysmoduler kan bruges til at understøtte standardens anbefalinger.

VENTILATION, ENERGIEFFEKTIVITET OG ENERGIBALANCE
Dagslysstandarden er med til at sikre komforten i bygninger, men som bekendt har andre aspekter også betydning for vores velvære indendørs. Derfor beskæftiger whitepaperet fra VELUX Commercial sig også med ventilation, herunder naturlig ventilation, med hensyn til at sikre frisk luft og termisk komfort.

En bygnings energiforbrug og dermed CO2-aftryk, bliver i høj grad påvirket af balancen mellem varmetab og solenergi, og derfor er dagslysdesign til energieffektivitet og ovenlysets energibalance ligeledes temaer i det nye whitepaper.

Download whitepaperet “Vejledning til dagslys og EN 17037”.

Kontakt VELUX Commercial, hvis du vil vide mere om mulighederne for bæredygtigt byggeri med maksimalt dagslys og naturlig ventilation med VELUX ovenlysmoduler.

Medlemsnyhed

Indrykket af
VELUX Commercial

Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Danmark
VELUX Commercial

Send til en kollega

0.094