23948sdkhjf

Limfrie gulve leverer både bæredygtighed og designfrihed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Kravene til byggematerialer vokser og vokser, og ud over bæredygtighed er det parametre som designmuligheder og hurtig installation, som bygherrer og rådgivere lægger vægt på.

Uanset hvilken type byggeprojekt der er tale om, bliver materialevalg ofte et diskussionspunkt. For hvad gør man, når man både ønsker at sikre bedre rammer for de næste generationer og ikke vil gå på kompromis med æstetikken? Ikke uden grund er der mange, som tænker, at jagten på bæredygtige løsninger giver nogle designmæssige begrænsninger, så man alligevel må gå på kompromis med sine idéer.

Hvorfor bruge lim, når det ikke er nødvendigt?

Når man snakker om gulve, er kompromis imidlertid ikke nødvendigt. Det understreger Michael Persson, der er nordisk salgschef hos gulvproducenten Altro. Her mærker man voksende efterspørgsel på klæbemiddelfrie gulve i hele Skandinavien. Det er en gulvtype, som både tilgodeser de grønne hensyn, giver fuld designfrihed med mulighed for mange farver og teksturer og desuden bidrager til et bedre indeklima.

LÆS MERE: Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

- Det er meget positivt, at flere opdager fordelene ved at bruge gulve, der installeres uden brug af klæbemidler. I Finland er der fx kommuner, som nu har forbudt at lime gulvene i offentlige bygninger. Generelt er det kombinationen af fleksible designmuligheder med genanvendelighed, stor fleksibilitet og hurtig installation, der efterspørges, og det mærker vi også. Han fortsætter:

- Jeg har længe ment, at der er store perspektiver i at bruge klæbemiddelfrie gulve i langt større omfang, end man gør i dag. Der findes selvfølgelig steder som fx vådrum, hvor du er nødt til at bruge klæbemidler. Men i de fleste andre områder i en bygning er der ingen grund til at vælge limede gulve frem for gulve, der installeres uden brug af klæbemidler. Slet ikke når man tænker på, at det kan gå imod de bæredygtige ambitioner i mange projekter.

Med inspiration fra Bauhaus designskolen

Altro har ud over traditionelle limede gulve udviklet flere klæbemiddelfrie gulve, senest Altro Cantata™, der for nylig blev lanceret med træ-look også. Det installeres helt uden brug af lim og har markedets førende certificeringer, herunder emissionsklasse M1 og Indoor Air Comfort Gold. Gulvet kan også genanvendes 100 procent efter endt levetid eller genbruges andre steder. Samtidig fås det i 29 forskellige farver samt naturlige teksturer, der åbner for stor designvariation.

Altro har siden starten været inspireret af filosofien i den velkendte designskole Bauhaus, der lægger vægt på at bygge bro mellem form og funktion for at håndtere de udfordringer, mennesker møder i dagligdagen. Med fokus på at bruge kreativ tænkning til at skabe praktiske løsninger har Altro gennem mere end 100 år været med til at forvandle hverdagens rum til miljøer, der bidrager til bedre trivsel og velvære hos brugerne.

LÆS MERE: Vi fejrer 100 års innovative partnerskaber

Det klæbemiddelfrie sikkerhedsgulv Altro XpressLay™ er fx verdens første sikkerhedsgulv, der kan genanvendes 100 procent, også efter at det har været installeret. Og helt i tråd med filosofien fra Bauhaus har Altro blandt andet arbejdet målrettet med at modvirke faldulykker, samtidig med at man sikrer, at beboerne på fx plejecentre føler sig trygge i en hjemlig og hyggelig æstetik.

- For os er det ikke et enten-eller, hvor du må vælge mellem design, sikkerhed, effektivitet eller bæredygtighed. Teknologien er der, og kan vi ved hjælp af den imødegå de udfordringer, som bygherrer, arkitekter og slutbrugere står overfor, så ville det være dumt ikke at bringe alle muligheder i spil, slutter Michael Persson af.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.485