23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skou Gruppen bygger ny spejderhytte for spejderorganisation

Skou Gruppen skal for første gang bygge en spejderhytte helt fra bunden til Københavns Kommunes største spejdertrop Bellahøj 21st Barkling.

Første spadestik blev taget 13. august af børne- og ungdomsborgmester Jesper Christiansen sammen med Søren Rasmussen fra ONV Arkitekter og tre friske spejdere.

Når den nye spejderhytte står klar til brug næste sommer, kan spejderne se frem til markant mere plads til både indendørs- og udendørsaktiviteter plus bedre og mere moderne faciliteter.

Den nye spejderhytte bliver bygget ved Brønshøjvej 29 på hjørnet af grunden ved Brønshøj Vandtårn og får en stor grund, der giver plads til alle former for spejderaktiviteter og leg.

”Når byggeriet er færdigt, får spejderne em spejderhytte i to etager. Spejderhytten får både en stueplan med stort åbent køkken og et fællesrum som samlingssted for alle spejdere og ledere. Vi bygger også en overdækket træterrasse med et udekøkken, så udearealet bliver attraktivt for spejderne,” siger Jacob Madsen, der er Skou Gruppens byggeleder på sagen. Han tilføjer, at spejderhytten bliver ca. 375 kvadratmeter ex. Udvendig terrasse.

Ny spejderhytte giver mere plads og bedre faciliteter

Byggeriet af den nye spejderhytte har længe været et ønske hos Bellahøj 21st Barkling, der siden nedrivningen af deres gamle spejderhytte ved Herbergvej i 2011 har benyttet sig af midlertidige mindre lokaler på Rytterskolen ved Brønshøj Torv. Det har krævet utallige år og mange frivillige kræfter i spejdergruppen og hytteudvalget at finde og realisere muligheder for et nyt samlingssted.

Det er derfor til stor glæde for Bellahøj 21st Barklings bygherrerepræsentant, Charlotte Møller Hansen, at troppen nu får bygget en moderne spejderhytte, der giver plads til alle spejderne, og med bedre faciliteter:

”De midlertidige lokaler, vi i øjeblikket bruger, er for små til os, så vi er nødt til at splitte os op i hold. Det betyder, at nogle af spejderne altid må være ude, hvilket kan være problematisk, hvis vejret er dårligt. Samtidig mangler vi plads til alle vores udendørsaktiviteter,” fortæller hun og fortsætter:

”Med den nye spejderhytte får vi både plads til opbevaring af materialer, og vi kan fysisk være i alle rummene, som er tilpasset vores aktiviteter. Vi ser derfor frem til at få plads til alle unge spejdere, og at vi både kan have aktiviteter inde og ude,” lyder det fra Charlotte Møller Hansen, som tilføjer, at troppen har mere end 250 spejdere.  

Opførelsen af spejderhytten er støttet af Københavns Kommune, Lokale og Anlægsfonden, AP Møller og hustru Christine Mc. Kinney Møllers Fond, NaturMoves og Knud Højgaards Fond.

Skou Gruppen forventer, at spejderhytten er færdigbygget og klar til brug til sommer 2021.

 

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.048