23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknikentreprenør har AVA-certificering i hus

Der er styr på certificeringerne hos Henning Mortensen a/s. Senest er teknikentreprenøren blevet godkendt som AVA-installatør af DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

Et professionelt brandalarmanlæg er med til at redde menneskeliv og værdier. I bygninger, hvor mange mennesker færdes – for eksempel hoteller, butikscentre og lokaler til undervisning, foreskriver myndigheder og forsikringsselskaber særlige alarmanlæg. Disse alarmanlæg er kun lovlige, hvis selve fabrikatet er godkendt til brand – og hvis installatøren er certificeret til salg, projektering, installering samt servicering.

Certificeret til varslingsanlæg af DBI
Henning Mortensen a/s har længe haft DBI-godkendelse som installatør af to typer brandsikringsanlæg – automatiske brandalarmanlæg (ABA) og automatiske sprinkleranlæg (AVS). Certificeringerne sikrer kunderne godkendt og kompetent projektering, installation, service og vedligeholdelse.

Den seneste certificering hos Henning Mortensen a/s dækker automatiske varslingsanlæg ved brand (AVA). Det er afdelingschef Thomas Munk Olsen, der har erhvervet AVA-personcertificeringen.

Læs mere om varslingsanlæg (AVA)

I Danmark sker AVA-certificering gennem DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, der løbende uddanner og vedligeholder listen over certificerede personer og godkendte virksomheder.

AVA-anlæg øger brandsikkerheden
»Automatiske brandalarmeringsanlæg (ABA) er grundpillen inden for brandsikring. I tilfælde af brand tilkalder et ABA-anlæg nemlig automatisk brandvæsnet. Den hurtige indsats er med til at redde både menneskeliv, bygninger og værdier«, siger Thomas Munk Olsen.

Ifølge Thomas Munk Olsen er det dog sjældent, at et ABA-anlæg står alene. Ofte er det bygget sammen med tillægsfunktioner og produkter – for eksempel et AVA-anlæg, som med enten tone eller tale advarer de personer, der opholder sig en bygning om, at der er opstået en fare.

AVA certificering er et lovkrav
De seneste år har det været et lovmæssigt krav at opsætning, service og reparation af varslingsanlæg foretages af en AVA-godkendt installatør.

»Hos Henning Mortensen a/s overholder vi naturligvis lovgivningen. Frem til nu har vi derfor haft ekstern assistance på AVA-opgaver, men nu kan vi klare alle opgaverne selv«, siger Thomas Munk Olsen, der kan konstatere en stigende efterspørgsel på både installation og service af AVA-anlæg hos Henning Mortensen a/s.

--

Henning Mortensen a/s beskytter dine værdier
Henning Mortensen a/s er specialister i systemer, der beskytter menneskeliv og værdier. Spørg os – både når det gælder sikring af private hjem, offentlige institutioner og virksomheder. Vi er DBI og F&P godkendt.

Læs mere om sikringsløsninger hos Henning Mortensen a/s

Henning Mortensen A/S
Lillehøjvej 38
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25509129
P nummer: 1000050452

Send til en kollega

0.078