23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skou Gruppens direktør er ny formand for Træsektionen

Martin Skou Heidemann er netop blevet valgt som ny formand for Træsektionens bestyrelse på medlemsforeningens generalforsamling i dag.

Træsektionen er med sine 2.500 medlemmer den største sektion under Dansk Byggeri, hvor Martin Skou Heidemann tidligere har siddet med rollen som både formand og næstformand.

Det er derfor med stor glæde, at Skou Gruppens direktør nu vender tilbage som formand for Træsektionen, hvor han vil prioritere at give de lokale håndværksmestre en større stemme i debatten, skabe mindre bureaukrati og tage hånd om flere lærlinge.

Alt for mange byggeopgaver havner i dag hos de allerstørste entreprenører, hvilket udfordrer de lokale håndværksmestre. Det mener Martin Skou Heidemann, der som direktør for Skou Gruppen gennem 20 år har erfaret, hvordan det med tiden er blevet svært for de mindre, lokale tømrermestre at få opgaver for det offentlige.

”Det er blevet sværere at få lov til at bygge for det offentlige, som stiller høje administrative krav. Det er en udfordring for mindre lokale tømrer- og snedkermestre at få bare små opgaver som udskiftning af et par vinduer i en daginstitution,” siger Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Mange af de lokale mestre bliver vurderet til at være for små til at kunne udføre opgaverne. Det er vigtigt, at vi får ændret på dette syn, så kommunerne er åbne for lokale håndværksmestre.”

 Håndværkerfradraget skal bevares

Som ny formand for Træsektionen finder Martin Skou Heidemann det desuden vigtigt at bevare håndværkerfradraget. Målet er at hindre sort arbejde, som også er hårdt ved de lokale håndværksmestre.

”Mange små mestre opgiver at drive egen virksomhed og vælger i stedet at blive ansat som svende. Håndværkerfradrag er et vigtigt værn mod sort arbejde. Det giver lokale tømrermestre arbejdsro, idet de bedre kan planlægge fremad og ansætte nye svende og lærlinge,” lyder det fra Skou Gruppens direktør.

Uddannelse af flere unge til byggebranchen

At få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, så vi i fremtiden får flere udannede tømrer- og snedkermestre, har altid været vigtigt for Martin Skou Heidemann. Han har i dag 25 lærlinge ansat i Skou Gruppen. Som direktør for en stor byggevirksomhed ser han det som et særligt ansvar at udvikle dygtige og flittige håndværkere.

Det ærgrer ham derfor, at de erhvervsfaglige uddannelser og tømrer- og snedkerfaget stadig bliver set ned på.

”Håndværksfagene er i alt for mange år blevet talt ned af både forældre, lærere og erhvervsvejledere, som ofte fremhæver en akademisk uddannelse som en bedre karrierevej for de unge. Det er jeg dybt uenig i,” siger Martin Skou Heidemann og fortsætter:

”Det er et godt liv at blive håndværker. Hvis vi ikke får nok optag på erhvervsuddannelserne, risikerer vi, at byggefagene bliver løst af udenlandsk arbejdskraft. Det vil være et stort tab, da der er høj kvalitet i dansk byggeri.”

Martin Skou Heidemann fremhæver også vigtigheden af, at flere unge kommer i lære i mindre firmaer for at lære, hvordan man driver en virksomhed.

”Som lærling i en mindre virksomhed arbejder man tæt sammen med en mester, hvilket er noget af det mest givende for en lærling. I Skou Gruppen arbejder vores lærlinge tæt sammen med vores svende, men faget handler også om at drive virksomhed med alt, hvad det indebærer. Det kan derfor give stor værdi for lærlinge at være i lære hos de mindre tømrervirksomheder,” siger Martin Skou Heidemann.

 Arbejdsgiverne skal være mere til stede

En anden vigtig indsats, som Martin Skou Heidemann vil prioritere som ny formand for Træsektionen, er den overenskomst, Dansk Byggeri og Træsektionen varetager på vegne af landets tømrer- og snedkermestre.

”Jeg kan frygte, at den kan blive udvandet eller måske blive en lov om mindsteløn. Den danske model er under pres fra blandt andet politisk hold, hvor sociale klausuler, ILO-konvention og andre krav forringer mulighederne for rammevilkår og eksistens,” siger han og tilføjer:

”Derfor skal vi have en tydelig stemme i debatten både lokalt og nationalt for at øve indflydelse.”

Direktør i Skou Gruppen og politisk aktiv

Martin Skou Heidemann er til daglig direktør og medejer i Skou Gruppen, som har 150 ansatte fordelt på 100 svende, 25 lærlinge og 25 funktionærer.

Han har siden sine helt unge dage haft en stor passion og interesse for politik. Først som elevrådsrepræsentant og i dag som byrådsmedlem af Venstre i hjemkommunen Gladsaxe.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.063