23948sdkhjf

3 bæredygtige bygninger med ovenlys

| Medlemsnyhed | Indrykket af VELUX Commercial

Genmabs forsknings- og udviklingscenter, Green Solution House hotel og konferencecenter & Siemens' danske hovedkontor

1. GENMABS FORSKNINGS- OG UDVIKLINGSCENTER
Genmabs forsknings- og udviklingscenter i Utrecht Science Park i Holland består af kontorer, laboratorier, en videnskabscafé, et torv med en firmarestaurant og et auditorium.

Det arkitektoniske omdrejningspunkt er et atrium med frithængende platforme og ovenlys fra et atrium lysbånd med 128 ovenlysmoduler.

Det bæredygtige byggeri er BREEAM Excellent-certificeret. F.eks. anvender bygningens varme- og kølesystem energi fra jordvarme, ligesom 300 m2 solpaneler på taget bidrager til elforsyningen.

Bygningen har en avanceret styring af lys og ventilation – f.eks. er ventilationen i store dele af bygningen styret af CO2-målinger.

Læs mere og se flere fotos af Genmab

2. HOTEL OG KONFERENCECENTRET GREEN SOLUTION HOUSE
Green Solution House demonstrerer en holistisk tilgang til bæredygtigt byggeri, hvor hver eneste komponent bidrager til cirkulær bæredygtighed. Dagslys spiller en vigtig rolle i den ambitiøse bæredygtighedsstrategi for dette hotel og konferencecenter. For at maksimere dagslyset er der monteret 196 modulære rytterlys 25-40° i det store indvendige atrium med gårdhave, og en del af dem har solceller indbygget.

Designet af bygningskomplekset bygger på kriterierne i Active House-visionen, der er inspireret af livscykluskonceptet Cradle-to-Cradle, og det er certificeret efter de høje standarder fra det tyske råd for bæredygtigt byggeri (DGNB).

Læs mere og se flere fotos af Green Solution house 

3. SIEMENS’ DANSKE HOVEDKONTOR
Da Siemens byggede sit nye hovedkontor i Danmark, ønskede man at udnytte de nyeste teknologier til at skabe et lyst og produktivt kontormiljø. Et af de centrale elementer i bygningens design er et atrium i fuld højde, der bringer dagslys ind i hele bygningen. Den store ovenlysløsning består af seks rækker rytterlys 25-40° med 228 faste ovenlysmoduler, og mængden af dagslys er blevet evalueret som et led i den LEED Gold-certificering, som den bæredygtige bygning i Ballerup har opnået.

Atriummet afskærmes af rullegardiner, der styres automatisk i forhold til solens position og lux-niveauet, bygningen har sensorer, der måler temperatur, CO2 og elforbrug, og temperatur og ventilation i de enkelte rum bliver reguleret automatisk.

Læs mere og se flere fotos af Siemens' hovedkontor

Download eBooken “7 sustainable offices – designing better workplaces with daylight and fresh air”.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
VELUX Commercial

Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Danmark
VELUX Commercial

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078