23948sdkhjf

Ny mineraluldsbekendtgørelse lige på trapperne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Saint-Gobain Denmark A/S, Isover

Udkast til den nye mineraluldsbekendtgørelse nu er sendt i høring.

Arbejdstilsynet har meddelt, at udkastet til den nye mineraluldsbekendtgørelse nu er sendt i høring. Dermed står den tidligere mineraluldsbekendtgørelse fra 1988 overfor en opdatering, der på mange område vil bringe reguleringen af mineraluld på niveau med andre isoleringsmaterialer.

Tidligere udmeldinger om den nye bekendtgørelse, har givet anledning til noget forvirring. Blandt andet har nogle har fejltolket, at den nye bekendtgørelse skulle lægge op til en udfasning af mineraluld, eller at den skulle være et udtryk for at mineraluld er farligt at arbejde med. Begge dele er forkert. Det understreges af Arbejdstilsynet seneste meddelelse.

En del af forvirringen skyldes, at mineraluld bliver omfattet af det såkaldte substitutionsprincip. Princippet er et almindeligt forebyggelses-princip, der er gældende for en lang række materialer - herunder øvrige isoleringsmaterialer. Princippet siger, at man skal se om materialet kan erstattes med et mindre farligt alternativ. Vurderingen afhænger dog bl.a. de tekniske krav til materialet, herunder fx krav til brandsikkerhed.

Netop brandsikkerhed er et område, hvor mineraluld har særligt gode egenskaber – helt uden at være tilsat giftige brandhæmmere.

Hos ISOVER hilser vi den nye mineraluldsbekendtgørelse velkommen og ser frem til fortsat at kunne levere nogle af markedets bedste og mest bæredygtige isoleringsløsninger med op til 75 % genbrugsglas.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Saint-Gobain Denmark A/S, Isover

Østermarksvej 4
6580 Vamdrup
Danmark
Saint-Gobain Denmark A/S, Isover

Send til en kollega

0.078