23948sdkhjf

International VELUX Award 2020 udnævner 10 regionale vindere

| Medlemsnyhed | Indrykket af VELUX Danmark A/S

Henry Glogau fra Kunstakademiets Arkitektskole i København er blandt vinderne for projektet "Solar Desalination Skylight".

Juryen ved International VELUX Award har udvalgt 10 regionale vindere og én hædrende omtale blandt de 579 indsendte projekter. Henry Glogau fra Kunstakademiets Arkitektskole i København vandt i kategorien "Daylight in Buildings" (Western Europe) for sit projekt "Solar Desalination Skylight".

Juryen gennemgik alle projekterne individuelt og på tværs af regioner for at få et samlet indtryk af bidragene, deres kvalitet og temaer. Den observerede et stærkt overordnet engagement i de miljømæssige, sociale, kulturelle og politiske udfordringer i vores tid, som de studerende leverede løsninger til gennem brugen af dagslys. Det gjorde sig også gældende for Henry Glogau fra Kunstakademiets Arkitektskole.

Projektet "Solar Desalination Skylight" arbejder med en holistisk tilgang til at give Chiles uformelle, kystnære bosættelser vand, lys og energi. Prototypen udnytter Chiles overflod af solenergi og havvand til at skabe et ovenlys, der udsender naturligt diffust dagslys, og som samtidig producerer drikkevand og udnytter det overskydende salt i havvandet til energiskabelse.

"At blive udvalgt som regional vinder af IVA 2020 er en ære. Som nyuddannet betyder det meget at blive anerkendt for arbejdet indenfor arkitektur og design, som jeg er så passioneret omkring. Jeg glæder mig til fremtiden og til at præsentere projektet ved World Architecture Festival i 2021",
siger Henry Glogau.

Juryen var imponeret over den overvejede løsning til en vigtig samfundsmæssig udfordring. Projektet tilbyder en håndgribelig, teknisk løsning og et svar på en udfordring, der i stigende grad ser ud til at være relevant over hele verden. Projektet er eksemplarisk i den måde, det præsenteres på med tiltalende grafik og meget klar tekst.

Juryen bestående af Odile Decq, Studio Odile Decq (FR), Nora Demeter, Demeter Design Studio (HU), Sebastian Adamo, Adamo-Faiden Architects (AR), Juri Troy, Juri Troy Architects (AT) og Martin Pors Jepsen fra VELUX A/S (DK) evaluerede de 579 dagslysprojekter, der blev indsendt fra 250 forskellige skoler i 60 lande. Projekterne var indsendt i to kategorier; ”Daylight in Buildings” og ”Daylight Investigations". De blev enstemmigt enige om vinderne under det virtuelle jurymøde, der blev afholdt 6.–8. juli 2020.

Læs og se mere til International VELUX Award 2020's øvrige regionale vindere på www.daylightandarchitecture.com

Om International VELUX Award
Hvert andet år siden 2004 har VELUX Gruppen inviteret arkitektstuderende til at deltage i International VELUX Award.

International VELUX Award arrangeres i tæt samarbejde med International Union of Architects (UIA) og anerkendes af The European Association for Architectural Education, The American Institute of Architecture Students, The Architectural Research Centers Consortium og The Association of Collegiate Schools of Architecture.

Henry Glogau fra Kunstakademiets Arkitektskole i København er blandt vinderne for projektet "Solar Desalination Skylight".


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VELUX Danmark A/S

Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Danmark
VELUX Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078