23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Renoveringen af Islevtoften går hurtigere end forventet

Skou Gruppen er kommet godt i gang med anden etape på den omfattende renovering af de 226 almene boliger ved Islevtoften i Rødovre.

Gode erfaringer med renoveringen fra første etape og et godt samarbejde med rådgiver og arkitekt betyder, at byggeprocessen skrider hurtigere fremad end forventet.

Når beboerne om to år flytter tilbage til de nyrenoverede boliger, kan de se frem til bedre indvendige og udvendige faciliteter.

Renoveringen i anden etape består af tre såkaldte stokke med 25 lejligheder i hver, hvor fokus særligt ligger på at lægge nyt tag på nye tagkonstruktioner og forhøje murværkene.

”Vi bygger nye tagkonstruktioner på den første af stokkene, der består af 25 sammenhængende rækkehuse, og vi har etableret nye loftsdøre og nedrivning af det gamle tag. Derudover opbygger vi skunke og skifter facadepartier, vinduer og døre,” siger Allan Wissing-Nielsen, som er projektleder på sagen hos Skou Gruppen.

Vellykket samarbejde mellem entreprenør, rådgiver og arkitekt

Byggeprocessen for anden etape skrider ifølge Allan Wissing-Nielsen hurtigere fremad end forventet:

”Vi er foran med mange af aktiviteterne såsom etablering af gipslofter og vinduespartier. Nu har vi også fået god erfaring fra første etape, hvor vi fik renoveret fem blokke med boliger. Det betyder, at vi kender alle processerne og ved, hvad vi laver, så vi i god tid kan koordinere med de øvrige i sagen,” fortæller han og tilføjer, at Skou Gruppen samarbejder med Dominia Rådgiver og DOMUS Arkitekter på byggesagen.

Ifølge arkitekt, Henrik Nielsen fra DOMUS Arkitekter er samarbejdet meget vellykket:

”Jeg synes, det er interessant at gå ind i et godt samarbejde mellem rådgiver og entreprenører og løse en opgave med stramme tidsplaner i samlet flok. Det lykkes takket være god kommunikation og et godt samarbejde.”

Nye, funktionelle og indbydende boliger

Bebyggelsen med de almene boliger ved Islevtoften i Rødovre er opført tilbage i starten af 1960’erne. De består af 130 rækkehuse og 96 lejligheder fordelt på fire etageblokke, der ifølge Henrik Nielsen har nogle tidstypiske kvaliteter, som er blevet svækket med tiden. Målet med renoveringen er derfor at skabe nogle funktionelle, indbydende og moderne boliger, som er attraktive for en bred vifte af beboere.

”Vi laver totaludskiftning af terrændæk for hele stueetagen i rækkehusene med en ny åben trappe til første sal. Vinduerne i hele bebyggelsen bliver også udskiftet, og alle beboere får nye moderne badeværelser og køkkener. En stor del af lejlighederne bliver også ombygget til tilgængelighedsboliger med elevatoradgang af hensyn til ældre mennesker og personer med gangbesvær,” fortæller Henrik Nielsen og fortsætter:

”Vi etablerer samtidig balanceret ventilation med varmegenvinding og udskifter varmeinstallationerne for at forbedre indeklimaet væsentligt. Taget på rækkehusene bliver efterisoleret til en nutidig standard, mens tagbelægningen bliver udskiftet til gule teglsten, der svarer til det oprindelige udtryk.”

Boligerne ligger i en stokbebyggelse med grønne uderum, der forbinder Rødovrevejs urbane kvarter med et mere stille kvarter ved Kærbyvej.

Skou Gruppen forventer at afslutte anden etape til marts næste år, og de almene boliger står klar til at genhuse beboerne i sommeren 2022.

Læs mere om Skou Gruppens renovering af de almene boliger ved Islevtoften i Rødovre.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.079