23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kompleks opgave med tagafvanding på nyt Ferringsdomicil

Det enorme glaskuppeltag på medicinalvirksomheden Ferrings nye domicil kræver beregninger, planlægning og monteringsløsninger, som langt fra ligner dem, der er tilknyttet et standardbyggeri.

I medicinalvirksomheden Ferrings nye domicilbyggeri i Scanport ved Kastrup Havn er dimensionerne lidt ud over de sædvanlige. 24.000 kvadratmeter kontorer og laboratorier i en triangulær bygning med atrium og kuppeltag.

Løsninger til tagafvanding på tagets enorme opadgående buede kuppel og tagets udhæng på alle tre sider har krævet tæt samarbejde mellem producenten af tagafvandingssystemet og installatør.

Producenten af tagafvandingssystemet til Ferring-taget er Geberit, som også leverer forsynings- og afløbsrør til hele byggeriet. Dtek har totalentreprisen på byggeriets VVS-installationer – og altså også på installationen af det særlige tagafvandingssystem, der består af 18 brønde. 

Vind og vejr kræver særlige beregninger
På et fladt tag er det normalt temmelig ligetil at installere tagbrønde som Geberits Pluvia-system, hvor vandet bliver suget ned i smalle rør på grund af løsningens særlige undertrykssystem. Men taget på det nye Ferringdomicil er alt andet end et almindeligt, fladt tag. Udover at være udformet som en enorm glaskuppel, er medicialvirksomhedens nye hovedkvarter også placeret ud til Øresund. Det gør, at det nye tagafvandingssystem også skal være tilpasset vind og vejr.

”Det har krævet en hel del beregninger fra vores tekniske afdeling at finde frem til den rette placering og konstruktion for monteringen af afvandingssystemet. Der skal tages højde for præcis, hvordan regnvandet ridsler ned fra kuplen til selve taget for at sikre, at tagvandingen kommer til at fungere optimalt,” fortæller Thomas Baeré, kundeansvarlig hos Geberit, som rådgiver entreprenøren Dtek om brugen af Geberits produkter VVS-installationerne på det enorme byggeri.

Ikke en opgave til standardbrønde
Udover de mange særlige beregninger, skulle taget også vise sig at have brug for specielle brønde.

”Da der allerede var limet dug på taget, havde vi ikke mulighed for at bruge en standardbrød. Her var vi i tæt dialog med Geberit, som bestilte to forskellige typer af brønde hjem fra Tyskland, så vi kunne finde den helt rigtige løsning,” forklarer Morten Nalepa, projektansvarlig hos Dtek.

Valget af brønde endte med at falde på Geberit Pluvia tagbrønd med tilslutningsblik og tagdækningsfolier. Monteringen af brøndene i byggeriets yderste rende er netop afsluttet, og monteringen af tagafvandingen i renden omkring selve glaskuplen skal netop til at begynde. Udover entreprisen på tagafvanding leverer Geberit også alle forsynings- og afløbsrør til byggeriet.

Byggeriet forventes at stå færdigt i slutningen af 2021.

Geberit A/S
Lægårdsvej 26
8520 Lystrup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75149115
P nummer: 1002451224

Kontaktperson

Karin Busk Thygesen
Marketingkoordinator
+45 24944581 karin.buskthygesen@geberit.com

Send til en kollega

0.047