23948sdkhjf

Hurtig og effektiv montage med VELUX ovenlysmoduler

| Medlemsnyhed | Indrykket af VELUX Commercial

Siemens nye hovedkontor vest for København er forsynet med 300 m2 rytterlys baseret på VELUX ovenlysmoduler. En fantastisk ovenlysløsning, der bidrager til, at Siemens kan opfylde sin vision.

IMPONERENDE MONTAGETID
Ved hjælp af en stor mobilkran blev de 228 ovenlysmoduler hejst op på taget og monteret i seks rytterlys, der hver måler 17 meter. Hele montagen var overstået på bare syv arbejdsdage, hvorefter bygningen var forseglet mod vind og vejr fra oven. Den hurtige montagetid betød, at den indvendige del af byggeriet kunne starte langt hurtigere end normalt.

LOGISK LOGISTIK - LIGE TIL AT GÅ TIL
Ofte kan der godt herske forvirring på byggepladsen, når der ankommer en stor sending byggekomponenter. Det var ikke tilfældet med ovenlysmodulerne fra VELUX. De var nemlig udstyret med tal og bogstaver, der tydeligt viste, i hvilken rækkefølge de forskellige komponenter skulle anvendes.

Det var tømrermester John Wulff fra John Wulff Tømrerfirmaet A/S, der stod for selve installationen, og han bruger ordet “dummesikret” om måden, tingene var pakket på: “Det hele var pakket i A, B og C – og med 1, 2 og 3-taller. Vi brugte monteringsvejledningen og så kørte det bare. Vi kunne ikke lave fejl”, siger han.

MODSTANDSDYGTIGE MATERIALER
Med præfabrikerede moduler i stærke materialer kunne installatørerne bevare et højt tempo uanset vejret. Vådt vejr er aldrig godt på byggepladsen. Det kan ødelægge byggematerialer og gøre det svært at arbejde med elektrisk udstyr. Og så arbejder en våd og kold håndværker sjældent særligt hurtigt.

”Regnen forstyrrede også installationen af de mange VELUX ovenlysmoduler på Siemens projektet, men denne gang var problemerne til at overse”, fortæller tømrermester John Wulff: “Selve ovenlysmodulet består af et kompositmateriale, så det gør ikke så meget, hvis det får lidt vand. Havde det været et trævindue, så skulle vi have været mere forsigtige. Samtidig er antallet af skruehoveder minimeret, så hele montagen er blevet forenklet. Det er bare at klø på”, slutter han.

Få mere inspiration om VELUX Commercial her

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
VELUX Commercial

Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Danmark
VELUX Commercial

Send til en kollega

0.094