23948sdkhjf
Del siden
Annonce

I 90'erne gasser vi op for udviklingen

Tillykke til Weishaupt, der den 1. oktober 2020 havde 50 års jubilæum i Danmark. I anledning af 50 års jubilæet for Weishaupt i Danmark, har vi været i arkiverne, og vi fortsætter turen ned ad "memory lane".

Perioden 1990 - 2000

På vej ind i 90'erne, er Weishaupt Danmark rigtig godt etableret, med afdelinger og personale, strategisk placeret i Glostrup, Næstved, Odense, Silkeborg, Haderslev og Ålborg.

Humøret er højt, året er 1992 og det er ren eufori at være dansker. Den daglige kommunikation med kollegaerne i Tyskland, er pludseligt meget sjovere. Det legendariske ord "Huttelihut" blev flittigt brugt, og de tyske venner var aldrig i tvivl, om udfaldet af EM-finalen i fodbold 92.

Begyndelsen af 90'erne var også en afgørende periode for miljø og klima. Et øget fokus på klimaforandringerne, satte skub i en lang række topmøder, konventioner og erklæringer, der som oftest havde til formål, at skabe rammer for nedsættelse af drivhusgasserne.

Weishaupt var med fra start, og satte fokus på reducering af skadelige partikler i forbindelse med forbrænding af fossile brændstoffer. Weishaupt introducerer ARF systemet, LN brænderne og i slutningen af 90'erne kommer den patenterede multiflam teknologi, der alle havde til formål at nedsætte NOx Emissioner.

I samme periode udvikler Weishaupt det første anlæg med PLC styring. Den komplette styring af en varmecentral, blev hurtigt en succes, og gennem årene har Weishaupt udført mange "Turn Key Projekter" for store erhvervskunder i Danmark.

I Danmark var der fortsat gang i konverteringerne fra olie til gas, og specielt på de mindre gaskedler til villamarkedet, var salgskurven stødt stigende. Desværre havde Weishaupt et hul i produktsortimentet, og man indleder et samarbejde med Beretta.

På VVS' 97 kunne Weishaupt introducere den første kondenserende gaskedel til villamarkedet - den klassiske WTC 25 N/F.

På samme tid kom de første LowNOx brændere til de mindre anlæg, så der var fuld fart på konverteringen fra olie til gas, på udskiftning af brændere og på salg af de nye væghængte kedler.

Næste afsnit tager hul på det tyvende århundrede
 

Max Weishaupt A/S
Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29385211
P nummer: 1003026008

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047