23948sdkhjf

Er din byggeplads klar til vintermånederne?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er tid til at klargøre vinterforanstaltningerne på byggepladsen, så de er etableret inden vinteren for alvor sætter i gang.

Vinterens sne, slud, mørke og kulde kan byde på uventede udfordringer, men det behøver ikke at være en hindring for at byggeriet kan fortsætte.

Skab et godt arbejdsmiljø for håndværkerne
Med de rette vinterforanstaltninger kan du opretholde et godt arbejdsmiljø på byggepladsen, hvor arbejdet kan udføres effektivt og sikkert på trods af et koldt og fugtigt vintervejr. Når en kold vind suser igennem en åben bygning i vintermånederne, bliver håndværkerne og øvrige personer i byggeriet lynhurtigt afkølede. Det er centralt, at der etableres en lukning af byggeriet, fx med vintermåtter, og at der etableres en varmekilde. 

Forbered vinterbyggeriet
Fra den 1. november og frem til den 31. marts gælder Vinterbekendtgørelsen og Arbejdstilsynets regler i forbindelse med foranstaltninger på byggepladsen. Det betyder bl.a., at du skal være opmærksom på, om der foretages årstids- eller vejrligsbestemte foranstaltninger for at sikre vinterbyggeriet. 

Da der i perioden er stor risiko for, at vejret påvirker byggearbejdet, skal både byggeri, byggematerialer og medarbejdere beskyttes mod frost og kulde. Vejrlige udfordringer og gode arbejdsvilkår sikres bedst muligt med et vinterberedskab, der kan stå for at udføre de relevante vinterforanstaltninger helt efter bogen. 

Med et stort og fleksibelt mandskab står firmaet Super1Rent parat til at yde services til vinterbyggeriet, så du kan holde produktiviteten oppe på byggepladsen. Et professionelt mandskab forbereder og sikrer byggepladsen mod vand, regn, hagl, sne og kulde – kort sagt står for alle de foranstaltninger, der skal til, for at det kan lade sig gøre at bygge i de kolde og våde vintermåneder. 

Vinterforanstaltninger på byggepladsen omfatter bl.a.:
·         Lukning af bygningsåbninger, bl.a. med vintermåtter
·         Opvarmningsløsninger til ufærdige byggerier
·         Over- og inddækning af byggeri
·         Inddækning af stilladser og arbejdsplatforme
·         Overdækning af byggepladser med telte
·         Vinterbekæmpelse herunder snerydning, grusning og saltning
·         Udendørs orienterings- og arbejdsbelysning
·         Sikkerhedsforanstaltninger og skiltning

Aftal vinterforanstaltningerne i god tid – før vinteren sætter ind
Der er mange regler, når det kommer til vinterforanstaltninger på byggepladsen. Vinterbekendtgørelsen beskriver disse konkrete og regler krav til vinterbyggeriet, herunder også ansvarsfordelingen mellem bygherre og entreprenør.

Det kræver planlægning at etablere og gennemføre de enkelte vinterforanstaltninger, så vinterbyggeriet er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Der er altså nok at holde styr på, hvorfor det er en rigtig god idé at have aftalerne i orden, så du ved i hvilket omfang og hvem, der udfører vinterforanstaltninger, allerede inden vinteren starter.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.093