23948sdkhjf

Følg fremtiden; Fordelene ved energistyring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Miljøregnskab lyder måske ikke som det mest ophidsende emne, du har lyst til at sætte dig ind i. Men der er faktisk rigtig mange fordele at hente ved at have styr på sit miljøregnskab.

Det kan være en udfordring at holde styr på forskellige målinger, måleudstyr og indsamlet data. Kender du til disse problemer? Så er energistyring muligvis din redning. Læs med og bliv klogere på, hvordan energistyring kan være den rette løsning for dig.

Det består et miljøregnskab af
Lad os først få styr på, hvad et miljøregnskab består af. Typisk indgår der en række inputs og outputs i et miljøregnskab. Her er inputs de ressourcer, der bruges af den pågældende virksomhed. Det kan eksempelvis være i form af vand, varme eller elektricitet, som alt sammen skal til for at holde en produktion oppe. Derudover er også olie, naturgas og fjernvarme ressourcer, der ofte optræder i miljøregnskaber. Det samlede energiforbrug ønskes så vidt muligt reduceret for at få et positivt miljøregnskab.

Outputs er i stedet de restprodukter, der efterlades efter eksempelvis en produktion af varer. Her inddeles der i kategorier som fast, flydende og gasformig affand, som er opstået i forbindelse med forbruget af ressourcerne på inputsiden.

Det giver sig selv, at affald er en naturlig del af al produktion, men mængden af affald skal helst reduceres, hvis du ønsker et positivt miljøregnskab for din virksomhed.

Det kan bruges som branding
Der er flere gode grunde til at udarbejde et miljøregnskab for din virksomhed. For eksempel ligger der en stor brandingværdi i, at din virksomhed signalerer en interesse i at skåne naturen og have en bevidsthed om, hvordan vi alle skal tage ansvar for miljøet.

I dag har den moderne forbruger sin helt egen holdning og mening om miljøbevidsthed, og det kan sagtens have indflydelse på forbrugerens syn på din virksomhed.

Tag socialt ansvar
Ligesom miljøbevidsthed er social ansvarlighed noget, der for alvor er kommet på dagsordenen både for virksomheder og hos forbrugere. Og miljøregnskabet kan faktisk medregnes som en del af det sociale ansvar. Et positivt miljøregnskab viser nemlig, at din virksomhed tager ansvar for miljøet, og hvordan I påvirker det.

Reducering af omkostninger
Ud over den brandværdi, der ligger i at udarbejde et miljøregnskab, så giver det også ganske god økonomisk mening at danne sig et overblik over inputs og outputs.

Et godt miljøregnskab kan ses som et tegn på en fornuftig forsyningskæde. Det medfører, at hvis inputs i form af energi kan reduceres, så sparer virksomheden i sidste ende penge. Samtidig kan genanvendelse af outputs yderligere spare virksomheden for udgifter til indkøb af nye ressourcer.

Brug energistyring
Energistyring giver mulighed for få det fulde overblik over energiforbruget på hoved- og bimålerniveau - også hvis du administrerer mange ejendomme.

Dermed får du ikke blot store administrative tidsbesparelser. Du får også alle nødvendige data til at skabe effektiv energioptimering og dermed spare på både energiforbruget og CO2-udslippet.

Fordele ved energistyring
●     Du sparer tid og energiudgifter

●     Det mindsker miljøbelastning og giver en grønnere profil

●     Det tjener sig hurtigt ind

●     Kan tilpasses fra enkelte ejendomme til større bebyggelser

Overskuelighed gør det lettere
I forbindelse med miljøregnskabet kan energistyring være et effektivt værktøj til miljørapportering, på både bygnings - og ejendomsniveau. Alt er samlet ét sted, og det er nemt at eksportere forbrugsdata og den aktuelle CO2-udledning til grønt regnskab/CSR-rapport.

Derudover kan der også opsættes fysiske infoboards med oversigter over forbruget af vand, varme, el, og eventuel produktion fra solceller. Dermed kan medarbejdere og gæster følge med, og I har mulighed for at vise jeres grønne profil med fokus på miljøet og reduceret CO2.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at pointere, hvordan energistyring gør det nemmere for dig at foretage budgetopfølgninger på energiforbruget. På den måde kan der også lægges et mere præcist budget for det næste års energiforbrug.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.125