23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Entreprenør hylder maskiner: ”De kører 100 procent ens”

Nemt at skifte fra Komatsu til Komatsu når oplevelsen i førersædet er præcis den samme

Entreprenør Jan Rosborg kan godt se og mærke forskel på sin 5 tons Komatsu PC55 minigraver og 18 tons gravemaskinen Komatsu PC170. Der er trods alt rundt regnet 13 tons forskel på de to maskiner, foruden en række andre forskelle. Men når det kommer til oplevelsen i førersædet, er der ingen forskel på maskinerne.

”Jeg er imponeret over, at de kører fuldstændig ens. Det gør det nemt at skifte fra den ene maskine til den anden. Følelsen og bevægelserne i joystickene er 100 procent de samme. Det er i øvrigt noget, der ikke kun gør sig gældende for de to gravemaskiner. Det gælder alle Komatsu’er, og jeg har ikke oplevet tilsvarende hos andre mærker”, fortæller Jan Rosborg.

Han driver firmaet JR Entreprenør lidt syd for både Hobro og Mariager. Foruden sig selv, har Jan Rosborg sønnen Mikkel på lønningslisten, men to mand rækker ikke altid. Så ofte har Jan Rosborg behov for at trække på indlejede folk, og han gør også brug af faste samarbejdspartnere. Firmaet Abyg i Råsted ved Randers tager sig i mange tilfælde af støbearbejdet.

I øjeblikket er der travlhed med fire rækkehuse i Asferg få kilometer syd for hjemmebasen. JR Entreprenør laver alt jordarbejde, kloak, belægning, vand og el.

 

Kemien i orden

”Vi laver masser af sandpuder, trapper, belægninger og alt muligt andet i et geografisk stort område. Jeg startede i 1998 med at tage kloakmestereksamen, og dén kommer i den grad i brug. Vi laver mange kloaktilslutninger og separeringer af regnvand og spildevand. Blandt andet i det store sommerhusområde ved Øster Hurup”, fortæller Jan Rosborg.

For 12 år siden købte han en brugt Komatsu PC180-gravemaskine. Og Jan Rosborg fandt hurtigt ud af, at kemien mellem ham og det japanske maskinmærke var i orden. Så PC180’eren blev fulgt op med en PC160, så en PC45 minigraver og en WA75 gummihjulslæsser.

”Det var hver gang brugte maskiner, men jeg var slet ikke i tvivl om, at det spillede for mig med Komatsu-maskinerne. Så da jeg købte min første gravemaskine fra ny, blev det en Komatsu PC170 med alt i udstyr. Nu har jeg netop købt PC55-graveren og den lille ét-tons minigraver PC09. PC55’eren er bygget op med udstyr lige som PC170’eren”, forklarer Jan Rosborg.

 

Billedtekster:

1. Far og søn klar til at rykke ud med den lille ét-tons minigraver Komatsu PC09 på traileren. Jan og Mikkel Rosborg er i øjeblikket i gang med jord, kloak og belægning til fire rækkehuse i Asferg.

2. Komatsu PC55’eren er Jan Rosborgs seneste nyerhvervelse – sammen med minigraveren Komatsu PC09.

3. Første gang, Jan Rosborg købte helt ny gravemaskine, blev det en Komatsu PC170, som stadig spiller en vigtig rolle hos JR Entreprenør.

Scantruck A/S
Katkjærvej 5
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12485409
P nummer: 1003713224

Kontaktperson

EB
Else Bach
Marketingkoordinator
+45 96147103 else@scantruck.dk

Send til en kollega

0.063