23948sdkhjf

Sådan forbereder du dig på at flytte hjemmefra

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Hvis du snart skal flytte hjemmefra, kan det være en god ide at forberede sig og få krydset nogle ting af tjeklisten, inden du faktisk flytter.

Læg et budget
Du kan med fordel lægge et budget for at vurdere, hvor meget du har råd til at betale for din kommende bolig. Ved at lave et detaljeret budget får du nemlig et klart overblik over din økonomi, så du dermed kan se, hvor meget du har at gøre godt med hver måned. Det er en god ide også at oprette en budgetkonto, som du kan overføre et fast beløb til hver måned, der skal dække dine faste udgifter. Dermed sikrer du dig, at du overholder dit budget og undgår, at regningerne pludselig ikke kan betales. Det, som du har tilbage på din lønkonto, efter du har overført det månedlige beløb til din budgetkonto, er dit rådighedsbeløb om måneden.

Find den rigtige bolig
Efter at have lagt et detaljeret budget ved du, hvor stort et beløb din månedlige boligudgift må være på. Dog er det vigtigt, at du først overvejer, hvor og hvordan du har lyst til at bo, inden du leder efter den rette bolig. Hvor tæt på din uddannelse eller arbejde vil du bo? Vil du bo alene eller sammen med andre? Og vil du eje eller leje dit kommende hjem?

Hvis du har råd, kan du overveje at købe en ejer- eller andelslejlighed frem for at leje. Det er oftest en god ide, hvis du regner med at skulle bo i den i mange år. Du skal dog påregne udgifter til vedligeholdelse af lejligheden. Hvis du vælger en lejebolig, har du oftest ikke ansvar for den udvendige vedligeholdelse, og boligen er typisk istandsat ved indflytning. Det betyder også, at det forventes, at du gør den i stand, inden du flytter fra boligen igen. Derudover er der dog næsten ingen udgifter til vedligeholdelse af lejligheden, fordi det ikke er dig, som ejer den. 

Uanset om du får fingrene i en hel lejebolig eller et værelse i en lejebolig er det vigtigt, at du får en gældende lejekontrakt med krav og betingelser for lejeperioden. Vær opmærksom dog på, at det godt kan tage noget tid at finde den rette bolig, da der ofte er mange om buddet. Derfor er det en god ide at starte boligjagten i så god tid som muligt. Du kan med fordel bruge dit netværk, boligportaler samt skrive dig op hos boligselskaber.

Find en forsikring
Det er en god ide også at finde en forsikring, som du kan tegne, når du ved hvornår og hvor, du skal flytte hen. En forsikring kan hjælpe dig, hvis der skulle ske et uheld. Det kan eksempelvis være, hvis din cykel er bliver stjålet, eller hvis du får begået indbrud. Du kan oftest selv vælge, hvad din forsikringspakke skal indeholde og dermed, hvor meget den skal kunne hjælpe dig med.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078