23948sdkhjf

Sådan finder du de billigste OSB-plader

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

OSB-plader er en central del af rigtig mange byggeprojekter, for der findes et væld af anvendelsesmuligheder med dette alsidige byggemateriale.

En OSB-plade er en træplade, der minder meget om plader af krydsfinér, og du kan derfor bruge OSB-plader alle de steder, hvor krydsfinérplader også anvendes.

 

OSB-plader er dog lavet af nogle billigere materialer end plader af krydsfinér, men det betyder ikke, at du får en træplade i dårlig kvalitet. OSB-plader lever op til alle standarder, og det er et rigtig godt materiale til alle former for byggeri, der skal udføres af både professionelle og private. 

Til gengæld betyder de billigere materialer, som anvendes til OSB-plader, at du som forbruger kan spare mange penge ved at købe OSB-plader frem for de traditionelle krydsfinérplader. OSB-plader er derfor et godt valg for dig, som bygger på budget, mens du på samme tid gerne vil have et produkt i høj kvalitet. 

Pristjek af OSB-plader
På trods af den forholdsvis gode pris på OSB-plader, så er der alligevel stor forskel på OSB-pladernes priser afhængigt af, hvor du køber dem. Og hvis du skal bruge mange af dem til et større byggeprojekt, kan du derfor med fordel undersøge markedet lidt, inden du køber. 

Der kan være mange penge at spare, hvis du køber dine OSB-plader billigt, og det er derfor en god idé at foretage et pristjek af OSB-plader. På den måde kan du hurtigt finde frem til det byggemarked eller den webshop, som sælger de billigste OSB-plader. 

Du kan således spare gode penge, som du kan bruge på andre ting i dit byggeprojekt, så budgettet for byggeriet holder sig inden for det, din økonomi kan rumme. 

Sådan anvendes OSB-plader
OSB-plader kommer i mange forskellige størrelse og i flere forskellige udgaver, hvilket er grunden til, at de er så alsidige at bruge i byggeri. 

Du kan eksempelvis købe OSB-plader, som passer helt perfekt til eksempelvis et tag eller et gulv, da du også kan få OSB-plader, som er CE-mærkede, hvilket er en nødvendighed for materialer, der anvendes til konstruktion. 

OSB-plader er også et populært valg til brug på vægge, hvor de kan fungere som vægbeklædning, mens du også får et væld af andre muligheder, når du køber OSB-plader. 

Du skal dog være opmærksom på, at du skal vende den glatte siden af pladen udad, når de monteres på eksempelvis vægge, mens du også skal huske, at OSB-plader ikke tåler store mængder af vand – men en smule fugt skader dog ikke.

Hvordan fremstilles OSB-plader?
En OSB-plade er en stor træplade, som fremstilles ved hjælp af tre forskellige ingredienser. Hovedingrediensen er selvfølgelig træ, som typisk kommer fra forskellige industrille processer, hvor træet er et restprodukt. 

De andre to ingredienser er lim og voks, og pladen fremstilles derfor ved, at træspånernes limes sammen til en plade. Helt konkret bliver træspånerne lagt i 3 lag, hvorefter det hele varmes op og presses sammen. 

Denne proces skaber et rigtig stærkt produkt, som kan bearbejdes med helt normale værktøjer til træ, hvorfor OSB-plader er et rigtig godt valg til dine byggeprojekter.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094