23948sdkhjf

Energiekspertens hjørne: Sådan opdager du vandspild

| Medlemsnyhed | Indrykket af Keepfocus A/S

Energioptimering er for alle med interesse i at spare energi. Det kræver hverken uanede mængder af tid eller særlige tekniske kompetencer at arbejde professionelt med bæredygtig drift - men det kræver det rigtige program.

Lad os starte med, hvorfor det er vigtigt:

Ifølge beregninger fra den grønne tænketank CONCITO har hver dansker et gennemsnitligt CO2-aftryk på 17 tons hvert år, og i 2050 skal det tal ifølge forskere være reduceret til et sted mellem 2 og 3 tons for at holde klimaforandringerne for døren. 

Der er derfor brug for, at vi udnytter det potentiale, vi har, for at gøre en forskel - stort som småt. 

Vi ved, at bygninger står for næsten 40% af det samlede energiforbrug i Danmark, og at en fjerdedel af Danmarks samlede CO2-udledning går til drift og opvarmning af bygninger.

Det er derfor med god grund, at der bliver frigivet puljer til energirenovering og implementeret love, der skal motivere os til at reducere vores personlige energiforbrug.   

For 10-15 år siden var arbejdet med energistyring forbeholdt medarbejdere med en teknisk baggrund. I dag er energistyring blevet et område, der adresseres i alle afkroge af organisationer, virksomheder, detailhandel, kommuner, skoler, boliger osv. og opgaven skal i mange tilfælde varetages af personer med andre primære fokusområder og som måske ikke har en tekniske baggrund.

Den gode nyhed er, at der findes systemer, som er nemme at arbejde med - og forstå - for alle led i driftskæden.

Eksemplet i videoen viser, hvordan man opdager et stort vandspild, som står på i en periode på 15 dage. Hvis der var blevet reageret på de første alarmer, kunne et spild på 125.414 liter vand have været undgået.

Programmet vist her er udviklet med særlig fokus på to ting:

1. Det rummer en lang række funktioner, som gør forarbejdet til mange af de informationer, man har brug for, når man arbejder med energioptimering. Programmet har automatisk dataopsamling på timebasis og mulighed for at se forbruget på forskellige niveauer. Det giver på den ene side et hurtigt overblik og på den anden side mulighed for at se detaljer på hver enkelt måler.

2. Det har en brugervenlig grænseflade, som gør, at enhver kan sætte sig til programmet og på kort tid påtage sig (eksempelvis) at overvåge spild, standby-forbrug og CO2-udledning, trække rapporter, lave sammenligninger og meget mere. Enkeltheden i designet gør det intuitivt at arbejde med og tilgængeligt for alle typer brugere.

Vandspild:

Eksemplet i videoen er et konkret eksempel på en installation, hvor der kunne konstateres et meget højt vandforbrug over en periode på 15 dage.    

Vandlækager står for 24 % af den samlede vandmængde, der forbruges i EU, og energisektoren er den største forbruger af vand med 44 % af forbruget. Samtidig er vand på vej til at blive en mangelvare - også i Danmark, og med tanke på, at det tager 100 år at lave rent grundvand, er der god grund til at passe godt på det vand, vi har, og undgå spild.

På KeepFocus' hjemmeside kan du læse mere om vores vores løsninger, sparetips, energioptimering og meget mere: www.keepfocus.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Keepfocus A/S

Vejlsøvej 51, bygning O, 3. sal
8600 Silkeborg
Danmark
Keepfocus A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Se energiforbruget på års-måneds- dags- og timebasis. Overblik over energiforbruget og visuel datavisning viser tydeligt, når der er uregelmæssighederOpdag vandspild og se hurtigt, hvornår det er startet, næsten på klokkeslet i dette eksempel blev der brugt næste 4,5 gange så meget vand som normalt på 15 dage

Send til en kollega

0.189