23948sdkhjf

P-huset i Tobaksbyen, Gladsaxe er kommet godt fra start

| Medlemsnyhed | Indrykket af Maycon ApS

Med bæredygtighed som grundlæggende fundament fungerer det nye parkeringshus i Tobaksbyen, Gladsaxe efter hensigten.

Fokus på øget elektrificering og digitalisering er højst sandsynligt nogle af årsagerne til, at man siden februar 2020 har oplevet en kontinuerlig stigning i antallet af såvel faste som ad-hoc-brugere af P-huset.

Maycon -ejendomsudvikling har som projektudviklere i hele Tobaksbyen idéudviklet og faciliteret bydelens nye P-hus. Et P-hus, som er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet. 

Som planlagt har vi opført parkeringshuset i tråd med den grønne linje, vi har arbejdet med i Tobaksbyen siden 2014. Det betyder blandt andet, at huset er bygget op omkring en stålkonstruktion, hvor betondæk, facader og elementer kan pilles ned til genanvendelse eller flytning til anden placering, uddyber Bjarne Mayland, projektudvikler hos Maycon, som har domicil i Næstved.

Plads til flere

Med 6 etager rummer P-huset op til 780 biler indenfor og 56 udenfor. Foreløbigt med 32 ladestationer, der suppleres med flere, når der opstår behov for det. Siden åbningen i februar har mellem 350 – 450 biler haft deres næsten daglige holdeplads i det fremtidssikrede P-hus.

Visionære fremtidstiltag

Parkeringshuset er planlagt til at kunne videreudvikles efter de behov, der opstår. Skal der for eksempel bruges flere ladestationer, er huset klar til det, ligesom det er forberedt til andre fremadrettede tiltag så som vandfri bilvask foretaget på bilen, mens den holder på P-pladsen.

Der arbejdes også videre på ideen med at opsætte TV skærme, hvor der f.eks. gøres opmærksom på indkøbsmuligheder i nærområdet. Et tiltag, der på sigt kan munde ud i mulighed for, via apps at handle ind før du forlader bilen, for at komme tilbage til forberedte indkøbskasser, der er lige til at tage med hjem, fortæller Bjarne Mayland.

Grøn luft og NOx Off

Parkeringshusets ventilation er 100 % selvkørende. En løsning realiseret med funktionsdesignede perforerede strækplader med strategisk placerede åbninger, omgivet af kvælstofoxidnedbrydende NOx Off stenbelægning.

Huset er så åbent som overhovedet muligt, idet beklædningen består af perforerede aluminiumsplader, hvor hullerne vender forskelligt og fanger vinden der, hvor den kommer fra. En løsning, der i øvrigt har en æstetisk effekt for hele nærområdet, tilføjer Bjarne Mayland og afslutter:

– Vi har udviklet parkeringshuset som del af den grønne bydel, der vokser i Gladsaxe. Et P-Hus åbent for vækst og udvikling. Et P-hus placeret i et infrastrukturelt midtpunkt med udsigt til letbanestation i 2025 og en støt voksende beboer- og brugergruppe. Tobaksvejen er netop åbnet og forbinder dermed Gladsaxe Møllevej og Gladsaxevej med hinanden parallelt med Ringvejen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Maycon ApS

Gedebjergvej 5
4700 Næstved
Danmark
Maycon ApS

Send til en kollega

0.094