23948sdkhjf

Tør I gå med - tilbage til fremtiden?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contec Prefab A/S

Contec Group er i dag klar til at præsentere VIRIDICEM - et unikt produkt, som vi tror på vil være en gamechanger for den grønne omstilling af cementindustrien.

Contec Group præsenterer med VIRIDI® cement en ny revolutionerende type cement, som allerede nu tilbyder en reduktion af CO2 udledningen på helt op til 70%, i modsætning til Portland cement. VIRIDI® cement anvendes på samme måde som Portland cement og muliggør fremstilling af betonprodukter med unikke egenskaber, samt en markant reduceret CO2 udledning.

Vores 3 alternativer til Portland cement

·         VIRIDI® AUGUSTUS er en hvid cement med 60% reduceret CO2 udledning

·         VIRIDI® TIBERIUS er en grå cement med 60% reduceret CO2 udledning

·         VIRIDI® CALIGULA er en grå cement med 70% reduceret CO2 udledning

VIRIDI® TIBERIUS anvendes allerede nu til en række projekter og produktioner, som erstatning for Portland cement. Eksempelvis i form af produktion og levering af 3.800 ledelinjer til Kolding Kommune, hvor udlægningen er i fuld gang. Desuden gennemføres netop nu en ny produktion af fliser og belægningssten. Projekter, der kombinerer VIRIDI® TIBERIUS med genbrug af nedbrydningsmaterialer, er under opstart i Sporbyen Scandia i Randers, samt en række andre projekter, hvor der arbejdes med materialegenanvendelse.

 

Hvad er VIRIDI® cement?

VIRIDI® cement består primært af kunstige og naturlige puzzolaner, som er velkendte produkter, der længe før opfindelsen af Portland cement i 1824 blev anvendt til fremstilling af cement. Romersk cement baseret på puzzolaner er således blevet anvendt for mere end 2000 år siden i en række romerske bygningsværker, bl.a. Colosseum, Pantheon, Portus Harbour, Pont du Gard etc. Projekter som alle er bygget med en cement, baseret på naturlige puzzolaner. Disse bygningsværker har vist sig at være langt mere holdbare end moderne betonkonstruktioner baseret på Portland cement.

Ved brug af naturlige og specielt kunstige puzzolaner i VIRIDI® cement producerer vi ikke bare en ekstremt CO2 venlig cement, men rydder samtidig op og genanvender industriens eget affald.

 

En grønnere fremtid for cementindustrien

VIRIDI® cement er et vigtigt bidrag til en grønnere cementindustri og bidrager til de ambitiøse globale klimamål, der kræver en markant reduktion af CO2 udledningen fra cementindustrien, som i dag bidrager med ca. 8% af verdens CO2 belastning. Oversat betyder det, at hvis cementindustrien var et land, ville det være verdens 3. største udleder af CO2 efter Kina og USA!

 

CONTEC GROUP TØR DERFOR GODT VÆRE LANGT MERE AMBITIØSE END REGERINGENS KLIMAMÅL PÅ 70% CO2 REDUKTION I 2030 OG GØRE CEMENT TIL ET GRØNT PRODUKT.

FAKTISK TROR VI PÅ, AT DENNE TYPE CEMENT KAN BLIVE CARBON NEGATIV.

SÅ TØR I GÅ MED – TILBAGE TIL FREMTIDEN?

 

Har vi vakt din nysgerrighed, så kan du se mere om vores nye produkt på vores hjemmeside for VIRIDICEM

Samtidig er du velkommen til at kontakte os på tlf. 86 721 722 eller mail info@contecgroup.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contec Prefab A/S

Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark
Contec Prefab A/S

Billeder & videoer

Grønne bæredygtige ledelinjer i Kolding kommune lavet i VIRIDI cementBæredygtige opmærksomhedsfelter med 60% mindre CO2 udledning end normal cementBæredygtige fliser med 60% mindre CO2 udledning end normal cementGrønne bæredygtige ledelinjer i Kolding kommune lavet i VIRIDI cement

Send til en kollega

0.095