23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Næste genration ABB cobots muliggør øget automatisering

ABB lancerer næste generation af cobots som styrker YuMi® portefølje af kollaborative robotter med GoFa cobot-familien™ og SWIFTI™ for at muliggøre automatisering i nye segmenter og hos førstegangsbrugere.

Otte ud af ti arbejdspladser siger, at de vil øge brugen af robotter i løbet af det næste årti; pandemien nævnes som en katalysator for fremskyndelse af investeringer i automatisering

ABB øger sin portefølje af kollaborative robotter (cobots) med de nye GoFa- og SWIFTI-cobot-familier, der har højere nyttelast og hastigheder , der supplerer YuMi® og Single Arm YuMi® i ABB's cobot-serie. Disse stærkere, hurtigere og mere kraftfulde cobots vil fremskynde virksomhedens ekspansion inden for højvækstsegmenter, herunder elektronik, sundhedspleje, forbrugsvarer, logistik og fødevarer, som imødekommer den stigende efterspørgsel efter automatisering i mange brancher.

GoFa og SWIFTI er intuitivt designet, så kunderne ikke afhængige af deres egne programmeringsspecialister. Det vil gøre det lettere for brancher med et lavt automatiseringsniveau, da kunderne kan køre anvende robotterne inden for få minutter efter at være blevet installeret - de er klar til brug uden specialuddannelse.

"Vores nye cobot-portefølje er den bredeste på markedet og giver mulighed for at transformere arbejdspladser og hjælpe kunderne med at opnå nye niveauer af operationel ydeevne og vækst," siger Sami Atiya, Preseident ABB Robotics & Discrete Automation. "De er også nemmere at bruge og konfigurere hvilket bakkes op af vores globale netværk af online serviceeksperter for at sikre, at virksomheder i alle størrelser og nye segmenter- ikke kun i fremstillingsindustrien - kan drage fordel af robotter for førstegang."

ABB's udvidede cobot-portefølje er designet til at hjælpe nye og eksisterende robotbrugere med at fremskynde automatisering i fire vigtige megatrends: skræddersyede forbrugerprodukter, mangel på arbejdskraft, digitalisering og usikkerhed, der transformerer virksomheder og driver automatisering i nye brancher. Udvidelsen følger forretningsområdets fokus på højvækstsegmenter gennem porteføljeinnovation og ved at bidrage til rentabel vækst.

"Med lanceringen af vores nye kollaborative robotter GoFa og SWIFTI tager ABB nu det næste skridt som robotleverandør med en brancheførende cobot-portefølje. De nye cobots er meget velegnede til det svenske marked, ikke mindst til små og mellemstore virksomheder, da de er nemme at installere og bruge og optager lidt plads. Derudover reduceres omkostningerne, fordi der ikke er behov forbeskyttelseshegn. Det er alt sammen stærke incitamenter til at investere i automatisering", siger Dennis Helfridsson, administrerende direktør for ABB Sweden og leder af forretningsområdet Robotics & Discrete Automation i Sverige.

Automatisering driver fremtidens produktion
I en global undersøgelse(1) af 1.650 store og små virksomheder i Europa, USA og Kina siger 84 procent af virksomhederne, at de vil øge brugen af robotter og automatisering i løbet af det næste årti, mens 85 procent siger, at pandemien er blevet en "game changer" for erhvervslivet, og de ser COVID-19 som en katalysator for øget investering i automatisering. Næsten halvdelen af virksomhederne (43 procent) sagde, at de tror, robotter  vil hjælpe dem med at forbedre sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen, 51 procent sagde robotter kan øge     den sociale afstand, og over en tredjedel (36 procent) overvejer at bruge robot automatisering til at forbedre jobkvaliteten for medarbejderne. På kort sigt siger 78 procent af virksomhedslederne, at rekruttering og fastholdelse af personale i gentagne og ergonomisk udfordrende job er en udfordring.

"I den globale undersøgelse mener 48 procent af virksomhederne i Sverige, at robotisering og automatisering kan forbedre kvaliteten af arbejdet for medarbejderne. Tilsvarende siger 83 procent af de svenske virksomheder, at de sandsynligvis vil introducere eller øge brugen af robotter og automatisering i løbet af det næste årti. Det lover godt for svensk konkurrenceevne, og det vil vi hos ABB gerne bidrage til", tilføjer Dennis Helfridsson.

Cobots er designet til at kunne arbejde i nærheden af mennesker uden at skulle indføre fysiske sikkerheds- foranstaltninger såsom beskyttelseshegn og lignende, og de er meget nemme at bruge og installere. I 2019 blev over 22.000 nye kollaborative robotter implementeret globalt, en stigning på 19 procent sammenlignet med det foregående år(2). Efterspørgslen efter kollaborative robotter anslås at stige med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 17 procent mellem 2020 og 2025(3), mens værdien af det globale cobot-salg forventes at stige fra anslået $ 0.7 milliarder i 2019 til omkring $ 1.4 milliarder fra 2025(4). Det globale marked for alle industrirobotter forventes at vokse fra omkring 45 milliarder dollars i 2020 til omkring 58 milliarder dollars fra 2023 (en gennemsnitlig årlig vækstrate på 9 procent(5)).

GoFa og SWIFTI er designet til at hjælpe virksomheder med at automatisere processer, der understøtter
medarbejdere med opgaver som materialehåndtering,maskinservice, komponentmontering og emballage i fremstillingsindustrien, medicinske laboratorier, logistikknudepunkter og lagre, værksteder og små produktionsfaciliteter.

"Med denne udvidelse gør vi cobots lettere at bruge og implementere med support i realtid for at fremskynde vedtagelsen blandt virksomheder, der ikke tidligere har overvejet at bruge robotter," sagde Atiya. "Vores erfaring er, at de virksomheder, der klarer sig bedst, er dem, der udnytter medarbejdernes færdigheder sammen med at udnytte potentialet med nye teknologier."

Brugere, der er vant til at arbejde på en tablet eller smartphone, kan nemt programmere og omprogrammere de nye cobots med ABB's hurtige konfigurationsværktøjer. Kunderne kan også drage fordel af ABB's globale ekspertise inden for industri og applikationer, der er udviklet, efter at virksomheden har installeret mere end 500.000 robotløsninger siden 1974, understøttet af ABB's netværk af over 1.000 globale partnere.

De nye GoFa- og SWIFTI-cobot-familier bygger viderepå succesen med ABB's YuMi-familie, som harhjulpet virksomheder med sikkert at automatisere nøgleopgaver, siden YuMi, verdens første virkelig kollaborative robot, blev lanceret i 2015. I dag arbejder ABB's YuMi-cobots sammen med mennesker på fabrikker, værksteder og laboratorier over hele verden og udfører opgaver som skrue og samling af elektronik og elektriske komponenter, fremstilling af ventiler og USB-stickssamt test af COVID-prøver i laboratorier.

Alle ABB's cobot-installationer inkluderer et startsæt med ABB Ability™ statslig overvågning og diagnostik samt ensupportlinje, der er gratis i de første seks måneder med adgang til ABB's tekniske ekspertassistance til at understøtte alle industrisegmenter.

Du kan finde flere oplysninger på abb.com hjemmeside eller klikke her for at tilmelde dig en virtuel konference og en lanceringsbegivenhed for GoFa og SWIFTI fra kl. 09.00 til 10.00 den 24. februar.

Klik her for mere information om GoFa™ og her for SWIFTI™.

 Læs mere om ABB's kollaborative robotter

Virtuelt event: ABB præsenterer fremtidens kollaborative robotter

Noter:
1) ABB's Industry Survey i januar 2020. 3Gem Global Market Research & Insights gennemførte for ABB en undersøgelse af 1.650 beslutningstagere i store og små virksomheder i USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Italien og Sverige inden for segmenter som teknologi, detailhandel, sundhedspleje,byggeri, fremstillingsvirksomhed, bilindustrien, fødevarer, fritid, forbrugsvarer og transport oglogistik. Undersøgelsen blev gennemført fra 26. december 2020 til 19. januar 2021. 3Gem Research & Insights anvender standardpanelstyringssystemer i branchen og følger strenge kvalitetskontrolprocedurer, når de leverer forbruger- og B2B-paneler, hvor der er indhentet udtrykkeligt samtykke under registreringen og overholder GDPR-reglerne.
2) Källa:Interact Analyse Collaborative Robot Market 3rd Edition (klicka här)
3) og 4) Kilde: Interact Analyse Collaborative Robot Market 3 rd Edition (klik her) og ABB's interne analyser
5) Kilde: ABB's interne analyser

 ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en førende global teknologivirksomhed, der driver omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Gennem banebrydende teknik, hvor software er forbundet til produkter inden for elektrificering, robotteknologi, automatisering og motion, skaber ABB løsninger, der driver teknologiens muligheder for nye højder. ABB's succes er baseret på en lang historie med teknisk lederskab, der strækker sig mere end 130 år tilbage og drives fremad af omkring 105.000 dygtige medarbejdere i mere end 100 lande. www.abb.com

ABB Robotics & Discrete Automation er en pioner inden for robotteknologi, maskinautomatisering og digitale tjenester og leverer innovative løsninger til en række industrier, fra bilindustrien til elektronik og logistik. Vi er en af verdens førende leverandører af robotteknologi og maskinautomatisering og har leveret mere end 500.000 robotløsninger. Vi hjælper kunder i alle størrelser med at øge produktiviteten, fleksibiliteten og enkelheden samt forbedre kvaliteten af slutprodukter. Vi støtter kundernes overgang til den forbundne og kollaborative fremtidige fabrik. ABB Robotics & Discrete Automation har mere end 10.000 medarbejdere fordelt på over 100 lokationer i mere end 53 lande. www.abb.com/robotics

Bemærk: Dette er en svensk oversættelse af ABB's engelske pressemeddelelse dateret 24. februar 2021, som kan læses i sin helhed på abb.com/news. Hvis der opstår fortolkningsspørgsmål, gælder den engelske pressemeddelelse.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, Pressemedarbejder
Mobil: +46 21-32 32-32, mail: press@se.abb.com

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Kontaktperson

MH
Marianne Holstein
Marketingchef
+45 44504303 marianne.holstein@dk.abb.com

Send til en kollega

0.047