23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grønttorvets nye lejligheder får installationer i DGNB Guld

Høje krav til materialevalget i det nye byggeri i Valby, som alene på byggefelt 23 omfatter 375 lejligheder

Det tidligere engros-grønttorv i Valby, som siden 1958 har været handelssted for frugt-, grønt- og blomsterhandlere, forvandles nu til en ny bydel med 3.000 boliger. Her er byggefelt 23 det største enkeltstående boligbyggeri med 375 lejligheder og 3 fælleslokaler:

– Det opføres som én lang bygning på cirka 340 meter langs banen, fortæller direktør Steen Almsgaard fra GL VVS A/S, der udfører VVS-entreprisen for FB Gruppen A/S og IngCon A/S. – Bygningen har op til 8 etager, der er 20 opgange, 2 tagterrasser med fremragende udsigt og P-kælder under det hele.

DGNB Guld certificeringen kræver ekstra dokumentation

– Vigtigt for vores arbejde er byggeriets høje niveau for bæredygtighed. Det skal DGNB Guld certificeres, og derfor skal vi gennem hele processen være meget opmærksomme på, hvilke materialer vi indbygger i forhold til, hvordan de påvirker miljøet, og hvad de indeholder af stoffer. Så der skal fremlægges datablade på alt, hvad vi anvender. For eksempel isoleringen af teknikskaktene fra Uponor, som man skulle se certifikater på, før de blev accepteret, forklarer Steen Almsgaard.

– Bæredygtighed er fremtiden, og når vi har dokumentationen på plads, så kører det. DGNB handler - foruden bæredygtighed og miljø - også om, hvordan boligerne er at bo i: Hvad føler man? Hvordan har man det? Her spiller installationerne en rolle, for der er særlige krav til lydniveauet. Det gælder bl.a. afløbssystemet, hvor vi har valgt Uponors Decibel faldstammer, der har en effektiv lydisolering. En opgradering for at leve op til DGNB Guld certificeringen.

Travlhed frem til oktober 2021

Arbejdet med grundinstallationerne af gulvvarme, brugsvand og afløb i de mange lejligheder varer til august 2021, fulgt af slutmonteringen, som skal være færdig ved udgangen af oktober.

– Vi bruger Quick & Easy systemet, som vi er godt tilfredse med, fordi man slipper for at skulle skrue og spænde alt for meget. Det er arbejdsbesparende, og vi er sikre på, at det er tæt - uden ’dryppere’.

Teknikskaktene til hver enkelt lejlighed er designet specielt til projektet på Grønttorvet og indeholder fordelerrør til varme og brugsvand, der kobles på forsyningen. Derfra går de ud til køkkenvask, håndvask, bad – og til alle gulvvarmekredse. I forbindelse med gulvvarmen sidder der også en shunt, en pumpe og styring generelt. Desuden vand- og varmemålere samt afspærringsventiler.

– Det hele er en færdig pakke, som det tager en mand kort tid at montere. Uponors teknikskakte er færdigisolerede, og det sparer omkring 3 timer pr. lejlighed. Generelt er betjeningen let, når man har installeret en teknikskakt af denne type. Så det er en virkelig god løsning, hvor alt sidder snorlige og ordentligt, siger Steen Almsgaard.

Energibesparende teknologier sikrer bæredygtigheden

– Når vi er med til at byde på installationer til DGNB certificerede byggerier, stiller det særlige krav til produktvalget. F.eks.er miljøbelastningen ved produktion og genanvendelse af Uponor Unipipe PLUS rør væsentlig lavere end for traditionelle stålrør. Det samme gør sig gældende når man vælger plast fordelerrør i stedet for rødgods, hvor sidstnævnte har en meget energikrævende fremstillingsproces, fortæller produktchef Jesper Hansen fra Uponor VVS.

– Bæredygtighed handler også om lejlighedernes komfort, omtalt som ”det termiske og akustiske indeklima” hvor der samtidig er stor fokus på forbrug af energi, varme og vand.
Derfor spiller både energibesparende teknologier, som f.eks. intelligent styring af gulvvarmen og støjdæmpet afløb en stor rolle for den samlede komfort.

DGNB certificering i Danmark

DNGB er en ordning, der anvendes til certificering af bæredygtigt byggeri i alt fra etageejendomme,

Den første danske version af DGNB - Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - blev lanceret i foråret 2012. Et resultat af en stor frivillig indsats fra fageksperter fra virksomheder og offentlige institutioner tilknyttet byggebranchen, der har gennemgået og bearbejdet de tyske kriterier for bæredygtigt byggeri, så de er tilpasset danske standarder, praksis og lovgivning.  

Certificeringen varetages her i landet af Green Building Council Denmark. En non-profit organisation, som i dag kan DGNB-certificere alle bygninger og byområder. Se mere information på www.dgnb.dk.

UPONOR BUILDING SOLUTIONS DENMARK
Kornmarksvej 21
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK66335518
P nummer: 1000206063

Kontaktperson

FM
Frank Meeske
Marketingschef
+45 40287061 frank.meeske@uponor.com

Send til en kollega

0.062