23948sdkhjf

Energieffektivitet er et uudnyttet potentiale i industrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

I en ny rapport, som offentliggøres i dag, viser ABB potentialet for betydelige forbedringer inden for energieffektivitet i industrien og infrastrukturen, muliggjort af de nyeste og mest energieffektive motorer og frekvensomformere.

Ifølge International Energy Agency (IEA) tegner industrien sig for 37% af det globale energiforbrug og ca. 30% af den globale energi forbruges i bygninger. ABB opfordrer regeringer og industrien til at fremskynde vedtagelsen af teknologi til bekæmpelse af klimaforandringer.

Selvom elmotorer og frekvensomformere for det meste fungerer i det skjulte, optimerer de driften og  findes i næsten alle bygninger. De kører en lang række applikationer, der er grundlæggende for vores moderne livsstil.   Alt lige fra pumper, ventilatorer og transportbånd til produktion, til kompressorer til køl og varme i bygninger.

 Motorer og frekvensomformere har udviklet sig usædvanligt hurtigt i det sidste årti, og nutidens innovative design giver fremragende energieffektivitet. Men et betydeligt antal industrielle elektriske systemer, der er i drift i dag - i størrelsesordenen 300 millioner globalt – langt de fleste er ineffektive eller overdimensioneret, hvilket fører til et enormt spild af energi.

 Uafhængig forskning estimerer, at hvis disse systemer blev erstattet med de nyeste energirigtige produkter,     kan det globale elforbrug reduceres med op til 10 procent. Dette vil igen tegne sig for mere end 40 procent af reduktionen i drivhusgasser, der er nødvendig for at opfylde de klimamål, der er fastsat for 2040 i Parisaftalen.

 ”Energieffektivitet i industrien er mere end noget andet én af de største muligheder vi har til at bekæmpe klimaudfordringen. Det er dybest set verdens usynlige klimaløsning.”, siger Morten Wierod, CEO ABB Motion.” For ABB er bæredygtighed en vigtig del af formålet med vores virksomhed og af den værdi, vi skaber for alle interessenter. Den største indvirkning vi har for at reducere udledningen af CO2, er gennem vores førende teknologier, der reducerer energiforbruget i industri, bygninger og transport.

 Der er allerede taget væsentlige skridt til at støtte el-biler og vedvarende energikilder i samfundet. ABB mener, at det er på tide at gøre det samme for en industriel teknologi, der vil høste endnu større fordele for miljøet og den globale økonomi.

 "Vi kan ikke understrege nok vigtigheden af at få industrien og infrastrukturen  til at skifte til disse energieffektive frekvensomformere og motorer, for at sikre et mere bæredygtigt samfund," fortsætter Morten Wierod. "Når 45% af verdens elektricitet bruges til at drive elektriske motorer i bygninger og industrielle applikationer, vil investering i opgradering og effektivisering af dem give store besparelser."

 ABB vurderer ofte nettoeffekten af sine egne installerede energieffektive motorer og driver global energieffektivitet. I 2020 muliggjorde de besparelser på 198 terawatt timer (TWh) - mere end halvdelen af Storbritanniens årlige forbrug. I 2023 anslås det, at ABB-motorer og -frekvensomfomere globalt vil gøre det muligt for kunder at spare yderligere 78 terawatt timer (TWh) om året. Næsten lige så meget som det årlige forbrug i Belgien, Finland eller Filippinerne og mere end det samlede årlige forbrug i Chile.

 Reguleringspolitikker er en af de vigtigste drivkræfter for industrielle investeringer i energieffektivitet overalt i verden. EU gennemfører sin miljøvenlige design (EU 2019/1781) i år, hvilket betyder nye strenge krav til et stadigt stigende udvalg af elmotorer, og mange lande er nødt til at begynde at gribe ind.

 For at udnytte de enorme muligheder for at reducere drivhusgasemissioner som energieffektive motorer og frekvensomformere tilbyder, mener ABB, at alle interessenter har en kritisk rolle at spille:

  •  Offentlige beslutningstagere og regulatorer skal give incitamenter til hurtig vedtagelse.
  • Virksomheder, byer og lande skal være opmærksomme på både de omkostningsbesparelser, der kan opnås, og de miljømæssige fordele, det giver, så de bliver villige til at foretage investeringerne, og
  • Investorer er nødt til at omfordele kapital til virksomheder, der er bedre forberedt på at tackle klimaudfordringen.

 ”Mens vores rolle i ABB altid er at levere de mest effektive teknologier, produkter og tjenester til vores kunder og fortsætte med at innovere for stadig større effektivitet, er det i sig selv ikke nok. Alle interessenter er nødt til at arbejde sammen for at skabe en holistisk transformation af, hvordan vi konsumerer energi. Ved at handle og innovere sammen kan vi holde kritiske forsyninger i gang, samtidig med at vi sparer energi og bekæmper klimaforandringer ”, konkluderer Morten Wierod.

 ABB's rapport "At realisere Paris-aftalen: Den vitale rolle ved højeffektivitetsmotorer og frekvensomformere til reduktion af energiforbruget" kan downloades her.

For mere information: Energy Efficiency Movement

Kontakt: Kommunikationsdirektør Dorthe B. Schow: mail: dorthe.b.schow@dk.abb.com, mobil 4035 6207

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder.

ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.

 ABB Motion makes the world turn – while saving energy every day. Vi innoverer og rykker grænserne for, hvordan teknologi kan realisere en CO2-reduceret fremtid for kunder, industrier og samfund. Med vores digitalt aktiverede drev, motorer og tjenester opnår vores kunder og partnere bedre ydelse, sikkerhed og pålidelighed. Vi tilbyder en kombination af domæneekspertise og teknologi til at levere den optimale drev- og motorløsning til en bred vifte af applikationer i alle industrielle segmenter. Gennem vores globale tilstedeværelse er vi altid tæt på vores kunder. Baseret på over 130 års samlet erfaring inden for elektriske drivlinjer lærer og forbedrer vi hver dag.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125