23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Søkabelprojekt mellem Kreta og det græske fastland afsluttet

Rekord dybvandsinstallation med innovativ armering

Prysmian Group og IPTO (Independent Power Transmission Operator) annoncerer, at søkabelforbindelsen mellem øen Kreta og Peloponnes-halvøen er vellykket afsluttet. Projektet sætte rekord med hensyn til både længde, dybde og innovativ HVAC-kabelteknologi.

Prysmian Group har designet, leveret og installeret hele HVAC-kabelsystem, som består af 135 kilometer 150 kV 3-leder kabel med XLPE-isolering og dobbelt armering af komposit-materiale af syntetiske fibre. Kablet var 30% lettere i forhold til et metallisk stålarmeret kabel og blev installeret på en 1.000 meters vanddybde. Kablerne blev produceret på koncernens fabrik i Arco Felice nær Napoli, Italien og installeret til søs af koncernens kabellægningsfartøj Giulio Verne.

Projektet har en samlet værdi af € 125 millioner og blev tildelt Prysmian Group tilbage i 2018 af IPTO, der driver transmissionssystemet til Grækenlands elnet. Den første forbindelse mellem Kreta og Grækenlands fastland forventes at sættes i drift i løbet af de næste par måneder, hvilket vil sikre pålidelig, rentabel og bæredygtig eltransmission for øens beboere og virksomheder.

"Sammenkoblingen af ​​Kreta til fastlandet har været en langsigtet ambition for det græske folk - og nu går det i opfyldelse på rekordtid", udtaler Manos Manousakis, BoD-Chariman & CEO for IPTO. ”Prysmian er en pålidelig partner for IPTO, involveret i flere store projekter i Grækenland såsom sammenkobling af Kykladerne og forbindelsen mellem Kreta og Attika. Teknologien til syntetisk fiberarmering med høj styrke, sikrer lav vægt og god mekanisk ydeevne – hvilket er ideelt til de dybe græske havområder. Denne innovative teknologi viser vejen for pålidelige og modstandsdygtige undersøiske kabelforbindelser i det udfordrende Ægæiske Hav.”

Læs mere om projektet hos IPTO her 

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Manager
+45 29924106 eva.jones@prysmiangroup.com

Send til en kollega

0.047