23948sdkhjf

Case: Herning Vand systematiserer driften af vandforsyningen

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Herning Vand vil sikre, at vigtig viden om forsyningens distributionsnetværk bliver let tilgængelig.

Vigtig viden om distributionsnetværket er for eksempel, hvor ventiler er placeret, og om de er åbne eller lukkede. Det har af og til været tidskrævende for forsyningsselskabet at finde oplysninger om specifikke ventiler og brandhaner i distributionsnetværket, fordi kun få personer har haft kendskab til de nøjagtige oplysninger. I Herning ønsker de derfor at systematisere driften og er begyndt at sektionere vandforsyningsnettet. En del af denne proces består af digitalisering og indsamling af data fra kritiske punkter i forsyningsnettet.

Data fra IoT-enheder baner vejen for effektivitet

Herning Vand søgte teknologiske løsninger til vandforsyningen og har indgået et samarbejde med AVK Smart Water omkring montering af positionsindikatorer på udvalgte skydeventiler og montering af brandhanedæksler med alarmfunktion på udvalgte brandhaner.

”Grundlæggende er formålet at få så meget data som muligt fra systemet og bruge det til både drifts- og planlægningsformål,” siger Mads Riber Rasmussen, projektleder hos Herning Vand. Han tilføjer: ”Vi ønsker at være i stand til at se hele vores forsyningsnet og se den faktiske driftsstatus for vores vigtigste ventiler og brandhaner. Derfor har vi indgået et samarbejde med AVK Smart Water.”

”Du kan ikke holde øje med alle komponenter hele tiden – distributionsnetværket er simpelthen for stort, men med positionsindikatorer på vores ventiler får vi en alarm, hvis en ventil åbnes eller lukkes. Vi kan også løbende overvåge ventilernes faktiske driftsstatus på kritiske punkter i forsyningsnettet”, siger Mads Riber Rasmussen.

Læs mere om, hvordan sektionering og digitale løsninger skal effektivere forsyningsnettet i Herning og se løsningerne fra AVK Smart Water til monitorering af forsyningsnettet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.08