23948sdkhjf

Digitalisering af brandhaner skal sikre rent drikkevand

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Det er højeste prioritet for Skanderborg Forsyning at sikre rent drikkevand til forbrugerne og samtidig forbedre serviceniveauet på deres brandhaner. IoT skal sikre en effektiv og sikker vandforsyning.

Skanderborg Forsyning dækker et stort område, hvor de skal sikre rent drikkevand til forbrugerne. De vil også gerne sikre, at der ikke forekommer uautoriseret brug af forsyningens brandhaner. Men det kan være en udfordring at få overblik over brandhanernes status, da de er placeret rundt omkring i forsyningsområdet.

Brandhanerne må kun anvendes af brandmyndighederne eller vandforsyningen, men Skanderborg Forsyning har tidligere opdaget uautoriseret brug. Uautoriseret brug af brandhanerne er ulovligt og udgør en risiko for forurening af drikkevandet. Generelt er det dog svært for forsyningen at have overblik over, om brandhanerne i området bruges, hvornår de bruges, eller hvem der bruger dem.

“Skanderborg Forsyning forsøger altid at reducere hændelser, der kan påvirke drikkevandet negativt. Derfor var det vigtigt for os at finde en løsning, der kan indikere, hvor længe en brandhane har været inaktiv, da det kan påvirke vandkvaliteten. Derudover vil vi også gerne reducere uforklarlige vandtab, der forekommer i netværket”, siger driftschefen i Skanderborg Forsyning.

IoT skal sikre en effektiv og sikker vandforsyning

Skanderborg Forsyning ønskede en intelligent løsning, der kan monitorere brandhanerne i deres forsyningsnet og dermed reducere – og ultimativt helt eliminere – uautoriseret brug.

VIDI Cap-løsningen fra AVK Smart Water gør det muligt at monitorere, hvor og hvornår brandhanerne bliver brugt, og hvor længe de eventuelt ikke har været i brug. Løsningen består af en IoT-enhed monteret i brandhanens dæksel, som kan sende radiosignal til en cloud-platform, når dækslet åbnes.

“Der følger mange muligheder og fordele med IoT-løsningen, og den vil helt sikkert forbedre vores serviceniveau og hjælpe med at sikre, at vi kan levere rent drikkevand til vores forbrugere”, siger driftschefen.

Læs mere om monitorering af brandhanerne i Skanderborg.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078