23948sdkhjf
Del siden
Annonce

1.800 m2 administrationsbygninger på skruefundamenter

BAYO.S har indgået aftale med entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors (FLC) om levering og montage af skuefundamenter til administrationsbygninger ved Femern Bælt-tunnelen i Rødbyhavn.

Bygningerne kommer til at bestå af 1.800 m2 moduler til kontorer, kantine og reception. Bygget i 2 plan.

Ordren omfatter 313 skruefundamenter, der forventes monteret i 5-6 meters dybde.

 

Miljøvenligt

Under valget af BAYO.S skruefundamenter er der lagt vægt på, at skruefundamenter er en miljøvenlig løsning, hvor man undgår beton i jorden og brug af sand og grus, som er knap ressource og belaster miljøet ved udvinding. Modulerne, som skal huse administrationen, har tidligere været brugt ved andre projekter. Ved flytning og genbrug af modulerne belastes miljøet minimalt

Når tunnel-byggeriet er afsluttet og administrationsbygningerne skal fjernes, kan modulerne flyttes og genbruges, og skruefundamenterne kan skures op og genanvendes et andet sted. Dette gør det nemt at reetablere området efterfølgende.

 

Om Femern Link Contractors

Femern Link Contractors (FLC) er det joint venture, der skal stå for at bygge portaler og ramper på både den danske og tyske side samt for produktionen og installationen af elementerne til den 18 kilometer lange sænketunnel.

FLC består af 9 internationale entreprenørvirksomheder, der alle har stor erfaring i større infrastrukturprojekter.

 

Om BAYO.S Skruefundamenter

BAYO.S skruefundamenter er et innovativt fundamentsystem, som fjerner behovet for støbning med beton eller nedramning af pæle ved nybygning eller til-/ombygning.

Stålskruerne med selvskærende spids skrues i det bærende jordlag og overfører dermed de statiske kræfter til fundamentet/bygningen.

Metoden er enkel, hurtig og vibrationsfri, så følgeskader på de omkringliggende bygninger og en omfattende reetablering undgås. Ligeledes undgås grundvandssænkning.

BAYO.S Skruefundamenter ApS, som er beliggende i Toreby på Lolland, er nordisk importør af skruefundamenter fra det europæiske selskab BAYO.S SE.

 

Forskningsprojekt

BAYO.S Skruefundamenter har et tæt samarbejde med Aalborg Universitet, geoteknikere fra Andreasen & Hvidberg, Innovationsfonden og Vækstfonden omkring skruefundamenter til fremtidens byggerier.

BAYO.S Skruefundamenter, Aalborg Universitet og Andreasen & Hvidberg har med støtte fra Innovationsfonden gennemført et forskningsprojekt og kan nu som de første i Danmark akkreditere brugen af BAYO.S skruefundamenter. Dermed sikres det, at bygningsreglementets Eurocode 7 overholdes.

Ud fra en jordbundsundersøgelse, der viser jordens styrke beregner vi, hvordan opgaven skal løses og slutteligt modtager du som kunde en rapport, der dokumenterer alle de installerede skruefundamenter enkeltvis.

 

Grand Solution

Innovationsfonden støtter også et nyt 4-årigt forskningsprojekt – Grand Solution - på Aalborg Universitet, som skal være med til at løfte teknologien ind i de store byggerier. Også dette projekt er skabt som et samarbejde mellem BAYO.S Skruefundamenter, Aalborg Universitet og Andreasen & Hvidberg.

 

Læs mere om BAYO.S på www.bayos.dk

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

MT

Send til en kollega

0.049