23948sdkhjf

Sådan får du styr på indretningen af din byggeplads

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der er travlt i byggebranchen, hvor især boligbyggerier skyder op for tiden. Store boligbyggerier ses i bybilledet uanset, hvor du befinder dig.

Med store byggeprojekter følger også store logistiske udfordringer for byggeprojektets ledere og administration.
Vil du have styr på dit lille, mellem eller store byggeprojekt? Så læs med her.

Få det logistiske overblik på byggepladsen

Det kan være svært at have overblikket, når byggeprojekterne bliver store. Derfor handler det om at have styr på byggepladsindretningen. Hvis du har styr på indretningen, vil byggepladsen være bedre rustet, hvis der skulle ske ændringer, som påvirker logistikken. Logistikken på en byggeplads er nemlig afgørende for, at tingene kører, som de skal. Der mange hensyn at tage i forbindelse med indretningen, da nogen genstande skal stå permanent på pladsen, mens andre skal være mobile. Derfor kan det være svært at udarbejde den samlede byggepladsindretning.

Sørg for at have et sikkert arbejdsmiljø

Det er vigtigt at have et godt arbejdsmiljø på hele byggepladsen. Der er en række regler og foranstaltninger, som skal overholdes på en byggeplads. På større byggepladser er det bygherrerens opgave, at der bliver udarbejdet en skriftlig plan for sundhed og sikkerhed på pladsen. Denne plan er fælles, og danner ramme og udgangspunkt for et sundt og godt arbejdsmiljø på byggepladsen. Planen indeholder som udgangspunkt en organisationsplan, en tidsplan og en byggepladstegning.
Et godt og sundt arbejdsmiljø vil ligeledes sikre et bedre slutresultat.

Digitale værktøjer for fremtiden

En byggeproces tager lang tid, og mange interessenter er indblandet i forskellige dele af den samlede proces. Derfor kan det også være svært at arbejde på kryds og tværs af professioner, bestemte afdelinger og rutiner. Det er der heldigvis kommet råd for, da du i dag kan arbejde digitalt i realtid på en byggeplads. Derved kan alle implicerede parter være en del af arbejdet, og på den måde holde sig ajour gennem byggeprojektet. Ingen vil mangle information, da alle aftaler og beskeder er noteret digtalt. Det er en god ting, da du ofte ser fejl og mangler i løbet af et byggeprojekt, grundet dårlig kommunikation eller misinformationer.
Det smarte er ligeledes, at alle på tværs af professioner, kan arbejde sammen i samme program, hvilket kun gør programmerne endnu mere effektive og brugbare.

Invester i god kommunikation, så projektet ikke skrider

Det er vigtigt at have god kommunikation på tværs af alle byggeprojektets interessenter. Hvis ikke der er konkret og præcis kommunikation, kan det ende med en udskydelse i tidsplanerne. Det kan koste dyrt at udskyde større byggeprojekter, hvorfor du helst skal undgå den del. Derfor er det utrolig vigtigt, at du fra start får kommunikeret klart og tydeligt internt, da én mindre misforståelse hurtigt kan blive til et større problem.
Det er vigtigt, at du deler byggeprojektet op i forskellige faser, således at du kan kontrollere undervejs. Her tænkes på en start, flere mellemtider og et sluttidspunkt. Så kan du stille erstatning til de rigtige personer, som er skyld i forsinkelserne undervejs. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du påregner dårligt vejr f.eks.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.11