23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen og HOFOR bag DK's største sprinkleranlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kemp & Lauritzen A/S

Danmarks største sprinkleranlæg har set dagens lys og vil fremover øge brandsikkerheden på Amagerværkets nye blok 4.

HOFORs nybygning på Amagerværket, AMV4, leverer fjernvarme baseret på certificeret bæredygtig biomasse til 600.000 borgere i Hovedstaden.

Den 200 meter lange og over 40 meter høje kraftværksblok er blevet brandsikret. Den opgave har Kemp & Lauritzen løst, og resultatet er Danmarks største sprinkleranlæg.

Jette Kristiane Ølshøj Pedersen, projektchef i HOFOR, sætter ord på løsningen:

- Sprinkleranlægget, som Kemp & Lauritzen har leveret og installeret, overvåger AMV4 og brandsikrer de mange vitale dele, værket består af. Vi havde brug for en samarbejdspartner, der kunne etablere en kvalitetsløsning i denne skala, eftersom det i sidste ende handler om at beskytte vores bæredygtige energiforsyning til 600.000 danskere.

Sætter nye standarder

Ifølge Allan Raun Holmelund, projektchef i Kemp & Lauritzen, sætter AMV4's sprinkleranlæg helt nye standarder.

- Sprinkleranlægget består af 54 delugeventiler fordelt over 9 delsprinklercentraler med én fælles vandforsyning og 1 MW sprinklerpumpe. Der er dermed tale om Danmarks største sprinkleranlæg, og hos Kemp & Lauritzen er vi enormt glade for, at HOFOR har givet os muligheden for at levere løsningen. Samtidig er vi stolte over, at vi nu er kommet godt i mål – og at anlægget netop er blevet godkendt anmærkningsfrit.

Amagerværkets nye blok 4 omstiller Amagerværket fra brug af kul til certificeret bæredygtig biomasse i form af træflis. Kraftværksblokken blev indviet i august 2020.

Læs mere om Kemp & Lauritzens sprinklerløsninger her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kemp & Lauritzen A/S

Roskildevej 12
2620 Albertslund
Danmark
Kemp & Lauritzen A/S

Send til en kollega

0.094